Fondacija Metalike donirala 250.000 dolara za pomoć Turskoj i Siriji

Fondacija američkog hevi metal benda Metalika donirala je 250.000 dolara pomoći Turskoj i Siriji nakon zemljotresa.
Fondacija Metalike donirala 250.000 dolara za pomoć Turskoj i Siriji
Foto: Beta/AP
"Fondacija 'Sve u mojim rukama' doprinosi grantovima od po 125.000 dolara organizacijama 'Direktna pomoć' i 'Centralna svetska kuhinja', kako bi pomogla u finansiranju neophodne medicinske pomoći i obroka", navodi se u saopštenju.
U saopštenju se dodaje da Fondacija ima snažno i ustanovljeno partnerstvo sa pomenutim organizacijama i da ostaje privržena tome da ih podrži zbog njihove sposobnosti da dođu do "izvora uništenja" i pruže pomoć ugroženim zajednicama i pojedincima.
"Direktna pomoć" aktivno odgovara na krize preko svoje mreže regionalnih partnera koji pružaju zdravstvenu negu. Ta organizacija ispunjava zahteve za medicinske isporuke i već je izdvojila 22 tone pomoći u vidu paketa hitne medicinske pomoći, antibiotika i pribora za ličnu higijenu.
 
 
"Centralna svetska kuhinja" je aktivirala svoje kanale za raspodelu obroka. Organizacija trenutno distribuira više od 125.000 obroka dnevno, što je ukupno preko 600.000 obroka tokom jedne sedmice.
  • Realista

    15.02.2023 21:20
    Turkiye
    Kako je PR Tursku nazvao pogrešno, red je da Erdogan odbije tu pomoć jer nas je naučio ranije da je najvažnije kako ti se država zove, mnogo više nego poštovanje zakona (o izgradnji) u istoj pa i po cenu da ti izgine 50.000+ ljudi...
  • Kecmar

    15.02.2023 14:45
    Moji metalci
    Najbolji ljudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet