NADA, Zavetnici, Dveri: Odbacujemo optužbe i pokušaje SNS-a da nas povežu sa ekstremizmom i nasiljem

Odbacujemo jeftine optužbe i pokušaje Srpske napredne stranke da nas povežu sa bilo kakvim oblicima ekstremizma i nasilja, navode u saopštenju koalicije NADA (Novi DSS, POKS), Zavetnici i Dveri.
NADA, Zavetnici, Dveri: Odbacujemo optužbe i pokušaje SNS-a da nas povežu sa ekstremizmom i nasiljem
Foto: FoNet

Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri u zajedničkom saopštenju naglašavaju da ove četiri političke stranke nisu organizatori jučerašnjeg okupljanja na ulicama Beograda.

"Za razliku od Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, mi se ne krijemo iza plaćenih batinaša, kriminalnih klanova i sličnih grupacija. Naše delovanje je javno i transparentno, uvek u skladu sa neprikosnovenom voljom Ustava, u duhu zakona i dobre tradicije", naglašavaju.

Dodaju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sinoć "pokušao da obmane javnost".
 
"Prethodno je danima to činio preko svojih glasnogovornika, bezobzirno crtajući metu legitimno izabranima skupštinskim predstavnicima srpskog naroda, a juče je to učinio lično i direktno", saopštili su.
 
Dodaju da SNS, "uz obaveštajnu podršku specijalnih savetnika iz Brisela i Berlina", pokušava medijski da kompromituje ove stranke.
 
"Uplašen od rasta podrške među građanima državotvornih snaga, Aleksandar Vučić uz dogovor sa njegovim novima 'prijateljima' sa Zapada, želi da projektuje scenario 'kontrolisanog haosa', kako bi usporio i okrnjio nezaustavljiv proces velikog, političkog, nacionalnog okupljanja u odbrani Kosova i Metohije, čiji stožer predstavljaju stranke državotvorne opozicije", pišu.
Dodaju da je svaki vid vandalizma kontraproduktivan i u ovom trenutku može da koristi jedino vladajućem režimu.
 
"Takođe, ne dovodimo u pitanje pravo svakog građanina, da organizuje ili prisustvuje skupu, koji je u skladu sa Ustavom i zakonom i na taj način iskaže svoju volju. Najopasnije antidržavno i ekstremno delovanje je činjenica da evropsko-američki plan za KiM nije odbijen, čime se najgrublje podriva i ugrožava ustavnopravni poredak države Srbije", kažu iz ovih stranaka.
 
Za kraj, naglašavaju da će uskoro biti održan sastanak lidera opozicije zbog sve dublje krize koja potresa Srbiju, a javnost će biti blagovremeno obaveštena.
  • Biljana

    17.02.2023 20:08
    Korov
    Ne zna se ko je gori- opozicija ili vladajuca partija. Mi nemamo za koga da glasamo.Katastrofa. Sto se ne organizuje opozicija?Nema ko,svi tetose " velikom vodji". Sramota.Dno dna.
  • Bojan

    17.02.2023 11:22
    @najbolje

    Kod nas u kraju dobija 25% glasova, i to ako pretpostavimo da i danas ima istu podršku i kapacitet za muvanje kao na prošlim izborima. I onda se ljutite kad kažemo da nismo isti narod...
  • Limanac

    17.02.2023 08:48
    Pa BIA i majcica Rusija koji su vas osnovali sad su vas se i odrekli.A vi pravac Kosovo i Ukrajina da se dokazete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.