FOTO: Desničari protestovali u Beogradu, zgradu Predsedništva gađali jajima

Više stotina građana protestovalo je u centru Beograda protiv prihvatanja nemačko-francuskog plana za Kosovo.
FOTO: Desničari protestovali u Beogradu, zgradu Predsedništva gađali jajima
Foto: FoNet

Saobraćaj je bio blokiran.

Okupljeni su nešto pre 20 časova srušili ogradu pored zgrade Predsedništva, a tu je bio kordon policije za razbijanje demonstracija. Zgradu Predsedništva gađali su jajima, a policiji su uzvikivali "Idite na Kosovo".

Zahtevi okupljenih na protestu su bili da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče iz pregovora o Kosovu i Metohiji, da se ne formira Zajednica srpskih opština, da se javno objavi francusko - nemački plan i da se plan odbije.

Okupljeni su nosili veliki transparent, takozvanu šetalicu, sa natpisom "Kosovo je srce Srbije". Iako je deo demonstranata verovao da je bilo uhapšen na ovom protestu, a konkretno dve osobe među kojima je i trudnica, policija je to demantovala. Nakon što nisu uspeli da oslobode navodno uhapšene demonstrante - jer nisu bili uhapšeni, grupa se razišla. Protest je završen oko 21 čas.

Vidljivi su bili transparenti "Nema predaje", "Ko izdaje Kosovo, izdaće i Rusiju", a organizatori su puštali patriotske pesme.
 
 
Na početku protesta puštena je pesma "Vostani Serbije". 
 
Na taj protest je ranijih dana pozivala većina desničarskih i patriotskih organizacija.
 
Kako piše Euronews Srbija, na skup su prethodnih dana pozivale i Narodne patrole. Njihov vođa Damjan Knežević je krajem prošle godine na Telegram kanalu objavio da je posetio novu zgradu ruske paravojne plaćeničke grupe Vagner u Sankt Peterburgu.
 
Među onima koji su pozivali na protest je i vođa ekstremističkog pokreta Obraz Mladen Obradović, ali i Borislav Antonijević iz udruženja "Lekari i roditelji za nauku i etiku", koje je poznato po antivakserskim stavovima.
 
Od parlamentarnih stranaka na protest je pozvao pokret Dveri.
 
Ranije danas pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA zaustavili su u Sremskoj Kamenici automobil "citroen", kojim je upravljao D. B, a na suvozačevom mestu je sedela J. Š, i u kojem su pronašli oružje karabin.
 
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, prilikom kontrole i pregleda lica u vozilu je ispod zadnjeg sedišta pronađen karabin, sa postavljenim optičkim nišanom i više komada municije. Kako se sumnja, navedena lica su krenula za Beograd na javno okupljanje ispred zgrade Predsedništva zakazano za 18 časova. Osumnjičeni su privedeni.
  • Bora

    16.02.2023 23:11
    Peti oktobar = desničari. Zašto vam sada nisu dragi?
  • Aleksej

    16.02.2023 10:13
    Xexe
    Malo jaci desnicari, a Vucko ih placa.
  • ?

    16.02.2023 09:46
    Jel tu bio i onaj Lucic sto poziva ljude da idu u Rusiju da se bore sa Wagnerom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.