UNS traži da se uhapšeni urednik portala srbin.info Dejan Zlatanović odmah pusti

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je policija uhapsila urednika portala srbin.info Dejana Zlatanovića i zatražilo ga ga odmah pusti.
UNS je u saopštenju naveo da je Zlatanović sinoć uhapšen, a da javnost do ovog momenta nije obaveštena od policije šta je razlog njegovog lišavanja slobode.
Prema saznanjima UNS-a, Zlatanović je izveštavao sa protesta ispred Predsedništva Srbije u Beogradu i bio jedan od govornika na tom skupu.
"Uhapšen je dok je išao ka stanici policije u ulici Majke Jevrosime jer je čuo da je uhapšen snimatelj portala srbin.info Miloš Kocoljevac", naveo je UNS.
 
UNS-u je iz redakcije tog portala rečeno da je Kocoljevac posle nekoliko sati provedenih u policijskoj stanici pušten bez ikakvog objašnjenja zašto je priveden.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je prethodno saopštilo da je policija u Beogradu i Novom Sadu uhapsila petoricu osumnjičenih za pozivanje građana na okupljanje u Beogradu i nasilno rušenje Vlade i predsednika Srbije, kao i posedovanje oružja i eksplozivnih materija.
 
Kako je navedeno, D.K. (35), D.Z. (52) i D.B. (36) pozivali su građane na nasilno rušenje Vlade, a policija je kod D.B. pronašla i karabin sa optikom i pripadajućom municijom.
 
M.J. (22), koji je uhapšen zbog sumnje da je predao municiju D.B. osumnjičen je i da je oružje prethodno ukrao, dok je I.T. (28) uhapšen zbog posedovanja oružja i eksploziva.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvima.
  • Radmila

    17.02.2023 14:23
    Hapšenje novinara
    Sve je ovo sramota vladajuće strukture i policije tj D. B. Rade šta im je volja ,dok država propada u laži i lopovluku
  • Zare

    17.02.2023 08:50
    UNS se zalaze za Zlatanovica kao da je u pitanju novinar istrazicac a on je ustvari antidrzavni agitator i zaista treba istraziti ko ga finansira. Za sada moze samomda se nagadja po sopstvenoj slobodnoj proceni.
  • Grga

    17.02.2023 07:00
    Neću da budem član mafije
    Lopove, političare ne treba pozivati na ubistva, zna se gde idu lopovi na sud...oduzeti svu imovinu stečenu kriminalom i ličnu imovinu pa u zatvor na dugogodišnju robiju. Posle robije u podstanare jer je država predhodno oduzela bukvalno sve, mogućnost zaposlenja samo kao fizički radnik sa minimalnimalcom i od toga da se plaćaju troškovi života... na takvim primerima da se ulazi u politiku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.