U Vijetnamu pronađeno 2.000 mrtvih mačaka namenjenih za upotrebu u tradicionalnoj medicini

Vijetnamska policija otkrila je oko 2.000 mrtvih mačaka u jednoj klanici na jugu zemlje, namenjenih za upotrebu u tradicionalnoj medicini.
U Vijetnamu pronađeno 2.000 mrtvih mačaka namenjenih za upotrebu u tradicionalnoj medicini
Foto: Pixabay
Pored mrtvih pronađeno je i oko 480 živih mačaka, a kako prenose lokalni mediji, leševi su čuvani u hladnoj prostoriji i trebalo je da se dugim procesom kuvanja pretvore u proizvode tradicionalne medicine, prenosi francuski Figaro.
Kako se navodi, Vijetnamci veruju da ekstrakti iz mačjih kostiju mogu da pomognu u lečenju bolesti kao što su astma i osteoporoza.
Dodaje se da su zamrznuti leševi uništeni, a da će spasene mačke biti podvrgnute zdravstvenim pregledima.
 
List pojašnjava da je konzumacija pasa i mačaka i dalje legalna u Vijetnamu i da mnogi restorani u zemlji služe meso, ali uz sertifikate koji potvrđuju poreklo životinja.
 
Zbog ovog slučaja za sada niko nije uhapšen.
 
U Aziji tradicionalna medicina podstiče ilegalnu trgovinu divljim životinjama, a Vijetnam je i centar potrošnje i tranzita takve trgovine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.