Pucnjava u centru Jehovinih svedoka u Hamburgu, okončana talačka kriza u apoteci u Karlsrueu

Nemačka policija saopštila je danas da je u pucnjavi u verskom centru Jehovinih svedoka u Hamburgu poginulo osam ljudi, dok su neki teško ranjeni.
Pucnjava u centru Jehovinih svedoka u Hamburgu, okončana talačka kriza u apoteci u Karlsrueu
Foto: Pixabay

Među mrtvima je verovatno i počinilac zločina, dodaje se u saopštenju policije, javlja AP.

Rojters prenosi pisanje nemačkog Špigela da je napadač u Hamburgu bio bivši član Jehovinih svedoka. Za sada nema podataka o mogućim motivima ovog napada.

Najavljeno je da će predstavnici policije izneti detalje događaja i rezultate istrage, prenose nemački mediji.
 
Nemačka policija u gradu Karlsrueu na jugozapadu zemlje saopštila je danas da je u toku akcija povodom držanja nekoliko osoba kao talaca u jednoj apoteci i da, prema dosadašnjim podacima, nema povređenih.
 
Portparol policije odbio je da iz taktičkih razloga da otkrije koliko je talaca uzeto i koliko je policajaca na terenu, preneo je Rojters.
 
"Štutgarter cajtung" je izvestio da su dve osobe uzete za taoce i da je zahtev za otkup u iznosu od jednocifrene milionske sume u evrima.
 
Portparol policije odbio je da komentariše taj izveštaj.
 
Policija je na Tviteru saopštila da je pojačala snage na licu mesta i preporučila ljudima da izbegavaju oblast u blizini Etlinger ulice u kojoj se nalazi apoteka, kao i da ne postoji opasnost za širu javnost.
 
Takođe je saopšteno da je policija uspostavila kontakt sa osobom osumnjičenom za držanje talaca, javio je Dojče vele.
 
Kraj posle pet sati
 
Talačka kriza u apoteci u nemačkom Karlsrueu okončana je posle pet sati hapšenjem kidnapera, dva taoca su spaseni i bez povreda, prenosi RTS.
 
Specijalne jedinice nemačke policije upale su u 21:10 u apoteku i uhapsile osumnjičenog. Očevici su u tim trenucima čuli dva jaka praska.
 
Trenutno se vrši pretres zgrade. Prema preliminarnim informacijama, nema povređenih. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet