Posle 11 sati završeni pregovori u Ohridu

Dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou u Ohridu je završen, izjavio je večeras portparol EU Peter Stano.

Današnji pregovori Vučića i Kurtija, uz posredstvo Borela i specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, trajali su više od 11 sati.

Zajednički sastanak Vučića, Kurtija, Borela i Lajčaka počeo je oko 15.30.

Pre trilateralnog sastanka, Borel i Lajčak su odvojeno razgovarali sa dvojicom lidera.
 
Sastanci su organizovani u vili Biljana, bivšoj letnjoj rezidenciji Josipa Broza Tita koja je sada kompleks državnih vila. Vila je skrivena u šumi na uzvišenju oko šest kilometara udaljenom od Ohrida, a novinarima nije dopušten pristup.
 
U fokusu današnjeg sastanka je finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Vučić i Kurti su se usmeno saglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. februara u Briselu, ali je, prema rečima Borela, ostalo da se dogovore o mapi puta za njegovu primenu.

  • Samo pitam

    18.03.2023 23:03
    Jel potpisao Vučići i zvanično?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet