Tri nedelje nakon železničke nesreće, vozovi u Grčkoj ponovo idu

Grčka je danas delimično ponovo pokrenula železnički saobraćaj u zemlji, tri nedelje nakon tragičnog sudara vozova u Tempiju kod Larise u kojem je poginulo 57 ljudi.

Prvi jutarnji voz koji je danas izašao iz stanice krenuo je iz Atine prema gradu Inoj, a obnovljen je i železnički prevoz između Atine i Međunarodnog aerodroma, prenosi AP. 

Uvedene su nove mere bezbednosti, kao što je obavezno usporavanje voza u oblastima gde postoji povećan rizik od sudara, a broj pripadnika osoblja u vozovima i na stanicama je povećan.

Železnički saobraćaj u Grčkoj će biti ponovo pokrenut u punom obimu 11. aprila, što podrazumeva i prevoz na trasi Atina-Solun, na kojoj je 28. februara došlo do teške nesreće.
 
Premijer Grčke Kirjakos Micotakis je juče najavio da će se parlamentarni izbori u Grčkoj održati u maju, ali nije precizirao tačan datum. Njegova vlada desnog centra se zbog tragičnog sudara suočava sa padom poverenja, a prema nekim istraživanjima javnog mnjenja ima samo tri odsto prednosti u odnosu na glavnog političkog rivala, levičarsku Sirizu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet