Borel: Nove sankcije Belorusiji ako prihvati rusko nuklearno oružje

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel pozvao je Belorusiju da ne prihvati rusko nuklearno oružje na svojoj teritoriji.

Poručio je da bi, u suprotnom, mogla da se suoči sa novim sankcijama.

"Belorusko skladištenje ruskog nuklearnog oružja predstavljalo bi neodgovornu eskalaciju i pretnju evropskoj bezbednosti. Belorusija to još može zaustaviti, to je njihov izbor, a Evropska unija je spremna da odgovori nametanjem novih sankcija", napisao je Borel na Tviter nalogu.
Prebacivanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiju u subotu je najavio predsednik Rusije Vladimir Putin.
 
On je naveo da se time ne krše obaveze iz sporazuma START, jer su to već uradile Sjedinjene Države prebacivanjem svog nuklearnog oružja u druge države.
  • Nenad

    26.03.2023 23:10
    E, to ne može
    Kad nato želi da se preko Ukrajine približi Moskvi sa nuklearnim glavama, to može. Obrnuto ne može!
  • MileBukovac

    26.03.2023 21:18
    Sve ok,ali ajde stari sad to isto reci i zemljama koje su prihvatile američko nuklearno naoružanje....ovako fartaš kako gazda Joe kaže

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.