VIDEO: Pariz okovan u smeću zbog štrajka, pogledajte kako izgleda prestonica Francuske

Francuski sindikat CGT saopštio je danas da radnici gradske čistoće u Parizu sutra obustavljaju višenedeljni štrajk, koji je doveo do nekoliko tona nagomilanog smeća na ulicama.
VIDEO: Pariz okovan u smeću zbog štrajka, pogledajte kako izgleda prestonica Francuske
Foto: Beta/AP
Sindikat je naveo da će razgovarati sa članovima gradske čistoće, spalionicima otpada i gradske kanalizacije o kasnijem nastavku štrajka.
U Parizu danas ima oko 7.000 tona smeća na ulicama.
 
Širom Francuske danas su nastavljeni protesti protiv penzione reforme.
 
 
Francuski mediji preneli su da su okupljanja počela u brojnim gradovima i da za sada nisu zabeleženi incidenti, kao na prethodnim okupljanjima.
 
  • @maksa

    29.03.2023 11:50
    Tačno. Plata leže i nedelju dana ranije od dolaska novog direktora. Posla ima,ali sada se bar zna šta ko radi. Kante se dele redovno,kontejneri iznajmljuju…nema tenzije. Mislim da su mnogi gradjani osetili poboljšanje za samo ova 2 meseca.
  • Maksa

    29.03.2023 07:43
    A nas grad skoro nije bio čistiji. Pohvala za rukovodstvo. Koliko cujem od prijatelja koji tamo rade da im je i plata legla ranije i da su uslovi rada mnogo bolji.
  • Lalo

    28.03.2023 19:43
    hau jes no
    Ovaj štos sa fotografijama nagomilanog smeća po ulicama primenjivan je još sedamdesetih i osamdesetih godina, kada je trebalo pridobiti javnost za lomljenje štrajkova smećara u Americi. Mogu li ovi libertarijanski i neokonzervativni trustovi mozgova smisliti bar nešto originalno u poslednjih šezdeset godina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet