Litvanija zabranila ruskim državljanima da kupuju nekretnine

Litvanski parlament je u utorak odlučio da ruskim državljanima zabrani da kupuju nekretnine u zemlji, navodeći da je to rizik za nacionalnu sigurnost.
Litvanija zabranila ruskim državljanima da kupuju nekretnine
Foto: Pixabay
Zabrana će biti na snazi do 2024. godine, ali se neće odnositi na Ruse koji u Litvaniji imaju dozvolu boravka.
Parlament je takođe odlučio da obustavi izdavanje viza državljanima Rusije i Belorusije.
Građani te dve države koji imaju ostale putne dokumente, poput prethodno izdatih viza, biće podvrgnuti "individualnim proverama" na granici, kako bi se utvrdilo da li predstavljaju pretnju nacionalnoj sigurnosti.
 
Kad je u martu predstavila predlog zakona, zamenica ministra spoljnih poslova Litvanije Jurgita Neliupsiene ga je obrazložila rečima da "velika većina Rusa podržava agresiju na Ukrajinu, ništa ne preduzimaju da je spreče i time za nju snose i odgovornost".
  • Vojvođanin

    05.04.2023 11:58
    @Bojan
    Blagostanje donosim svojoj zemlji ako me tretira kao čoveka, ovoj smrdljivoj rupi želim samo najgore.
  • Sasa

    04.04.2023 19:37
    A šta je sa slobodnim tržištem? Nije li nacionalizam poslednje pribežište hulja? Možda su neki ekonomski nacionalizmi ipak bolji od drugih?
  • Bojan

    04.04.2023 18:06
    @Novi Sad
    Vijetnam, Irak, Libija, Avganistan, Srbija, na te si mislio?

    Zasto bi ijedna zemlja drugoj donela blagostanje? Blagostanje donosis svojoj zemlji, ostale su potrosna roba koju koristis da bi tvojoj zemlji bilo bolje, tako svi rade (osim Srbije)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet