U Francuskoj obustava štrajka u velikoj rafineriji nafte

U Francuskoj je danas obustavljen štrajk zaposlenih u velikoj rafineriji nafte TotalEnerži na severozapadu zemlje gde je rad bio poremećen zbog protesta protiv penzione reforme.
U Francuskoj obustava štrajka u velikoj rafineriji nafte
Foto: Pixabay
Zaposleni u rafineriji su odlučili danas da obustave štrajk posle sastanka, saopštio je sindikat radnika kompanije i dodao da je štrajk bio odgovor "na represivnu politiki vlasti i rukovodstva" preduzeća.
Uprava TotalEnerži potvrdila je da danas nije bilo štrajkača i da su svi došli na posao. Štrajk je počeo 18. marta i održavao se uz prekide u zavisnosti od poziva na proteste.
Štrajk je obustavljen i u drugim rafinerijama koje se nalaze kod Marseja na jugu Francuske.
 
Veliki sindikati Francuske su pozvali na 12. dan protesta i štrajka u četvrtak, uoči odluke Ustavnog saveta o zakonu o penzionoj reformi.
 
Ta reforma je izazvala velike proteste od januara jer se građani i deo opozicije između ostalog protive da radni staž bude produžen za dve godine i da odlazak u penziju bude sa 64 umesto 62 godine.
 
Penziona reforma je jedan od prioriteta drugog predsedničkog mandata Emanuela Makrona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet