Neće biti prvomajske parade u Moskvi

U Moskvi neće biti prvomajske parade ove godine zbog visokog rizika od terorizma, objavio je danas najveći sindikalni savez Rusije.
Neće biti prvomajske parade u Moskvi
Foto: Pixabay
"Neće biti parade ni okupljanja u glavnom gradu ali predviđen je svečani sastanak", rekao je Aleksander Šeršukov, potpredsednik Saveza nezavisnih sindikata Rusije, prenosi novinska agencija TASS.
"Odluku su donele vlasti zato što je nivo od terorističke opasnosti visok, čak u delovima udaljenim od specijalne vojne operacije", rekao je on.
Obično se organizuju brojne kulturne i političke manifestacije u Moskvi povodom Praznika rada koji se slavi u celoj zemlji. 
 
Praznik rada je nekoliko dana pre glavnog ruskog praznika 9. maja, kada se vojnim paradama širom zemlje slavi pobeda nad nacističkom Nemačkom, a glavna parada se održava na Crvenom trgu.
 
U sredu je i proruski guverner Krima Sergej Aksionov otkazao sve proslave 1. i 9. maja na tom poluostrvu, koje je Rusija pripojila, pozivajući se na bezbednosne probleme.
  • Rusi i Srbi

    20.04.2023 04:23
    Braća zauvek!
    Ruski nacisti nemaju ni oruzje ni ljudstvo za paradu. I Srbi ce ih napustit, koji luzeri.
  • Mora

    14.04.2023 21:48
    da je u pitanju dezinformacija. Poznato je na celoj planeti da je Putin neustrašiv i nesalomljiv. Još ce zluradi da misle da novi ruski car ,osvajač , ima zort od tamo nekih neznanih jadnih terorista!?!?
  • zztop

    14.04.2023 21:33
    Kume ajd što neće bit prvomajske parade, al neće bit ni parade pobede , men se čini da nemaju šta isterat na paradu , dobar deo tehnike izrokan u ukrajini...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet