Gde završava novac koji Srbija daje Republici Srpskoj?

Novac koji Vlada Srbije donira Republici Srpskoj ne potroši se uvek u svrhe za koje je namenjen.

Naime, načelnik opštine Modriča Jovica Radulović obavestio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je najveći deo novca koji je Vlada Srbije donirala za obnovu Srpskog kulturnog centra u tom mestu, odlukom Vlade Republike Srpske preusmeren za druge namene.

"Odbio sam da potpišem aneks ugovora kojim nam se donatorska sredstava smanjuju i obratili smo se i donatoru, i predsedniku Vučiću i Vladi Srbije", rekao je Radulović, saopštila je Srpska demokratska stranka (SDS).

Vlada Srbije je pre tri godine odlučila da donacijom od 200.000 evra pomogne obnovu Srpskog kulturnog centra u Modriči, ali je opština Modriča od tog novca dobila samo 30.000 evra, dok je ostatak Vlada RS preusmerila za druge namene.
 
Radulović je naveo da je polovinom prošle godine započeta rekonstrukcija elektro-instalacione mreže u Srpskom kulturnom centru Modriče, za šta je Vlada RS uplatila 30.000 evra iz projekta Vlade Srbije.
 
On je dalje rekao da je početkom marta ove godine Vlada RS izmenila odluku o dodeli donatorskih sredstava Vlade Srbije, kojom je Modriči umanjila sredstava sa 200.000 evra na 30.000 evra.

Radulović je dodao da je preostalih 170.000 evra preusmereno na javno preduzeće "Vode Srpske", ocenivši da je besmisleno uzimati sredstva donatora Vlade Srbije i preusmeravati ih drugima.

  • Cesnjejsi

    16.04.2023 09:26
    Cesnjejsi
    U privatne džepove po Pravoslavnom i Svetosavskom običaju! Valja se!!! Eee Srbi Srbi…
  • Dejan

    16.04.2023 09:11
    V
    I vi sad recite da resenje za ovo bi bila Republika Vojvodina, ne bi ni u snu imali ovakve naslove !!
  • Ha

    16.04.2023 08:28
    Hahaha
    Pa na aerodrom u Trebinju:))) odleteo avion, pun para!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet