Sirija: U dva napada ekstremista ukupno 35 mrtvih

Najmanje 31 osoba ubijena je u Siriji u napadu na berače tartufa, pripisanom ekstremistima Islamske države, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.
Sirija: U dva napada ekstremista ukupno 35 mrtvih
Foto: Pixabay

"Džihadistička grupa je ubila danas 31 osobu za vreme branja pustinjskog tartufa u istočnom delu Hame", navela je Opservatorija, dodajući da je među žrtvama bilo 12 provladinih boraca.

Opservatorija je navela da je u drugom napadu, u istočnoj sirijskoj provinciji Deir Ezor, grupa ekstremista ubila četiri pastira i dva otela, i prisvojila njihovu stoku.
Od početka februara u Siriji je tokom branja tartufa ubijeno 230 ljudi, većinom civila. Ti napadi su pripisani džihadistima koji žive u pustinji.
 
Zbog ekonomske krize i građanskog koji traje od 2011. godine, sve više meštana Sirije odlazi u potragu za tartufima.
 
Pustinjski tartuf, koji se obično bere od februara do aprila, skupo se prodaje u Siriji. Kilogram tartufa košta od pet do 25 dolara, u zavisnosti od veličine i kvaliteta, dok je u Siriji prosečna mesečna plata oko 18 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.