Američka ambasada u BiH: Dodik greši ako misli da će SAD stajati po strani dok on gura BiH u sukob

Američka ambasada u BiH saopštila je da će SAD štititi Bosnu i Hercegovinu i obezbediti da bude očuvan njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter.
Američka ambasada u BiH: Dodik greši ako misli da će SAD stajati po strani dok on gura BiH u sukob
Foto: 021.rs
"Milorad Dodik greši ako misli da će SAD stajati po strani dok on gura BiH u sukob. Sjedinjene Države će štititi Bosnu i Hercegovinu i osigurati da se održi njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter“, objavljeno je na Tvitet nalogu ambasade SAD u BiH.
Dodali su da je Republika Srpska entitet u okviru Bosne i Hercegovine i da ona ne postoji izvan BiH.
Još su istakli da, prema Ustavu BiH, ni entitet niti bilo koja druga administrativna jedinica nižeg nivoa nema pravo na otcepljenje ili ujedinjenje s drugom državom.
 
Dodik je juče u Donjoj Gradini izjavio da će RS biti nezavisna država i da će se ujediniti sa Srbijom.
 
Vladajuće stranke iz RS danas su potpisale izjavu u kojoj se, između ostalog, najavljuje da će RS ponuditi Federaciji potpisivanje sporazuma o "mirnom razdruživanju", povlačenje srpskih sudija iz Ustavnog suda BiH, raspoređivanje policije RS na međuentitetsku liniju razgraničenja, blokada rada institucija na nivou BiH i prekid saradnje sa NATO-om.
  • Pera

    25.04.2023 11:17
    Kako to da Dodik gura BIH u sukob,kada vi imate potpunu kontrolu nad oružjem i vojskom u BIH.Sa čime će se to narodi Bosne sukobiti,možda sa sekirama?
  • Aa

    25.04.2023 10:18
    Bb
    Glupi Evropljani, Amerikanci im seju i prave ratove po kontitentu, a oni ćute i slušaju. Neverovatan nivo master-slave odnosa.
  • Vule

    25.04.2023 06:10
    A zar nemaju ameri trenutno vecih problema od srba u bosni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet