Tramp proglašen krivim za seksualno zlostavljanje novinarke

Porota u SAD je zaključila je u građanskoj parnici u Njujorku da je bivši američki predsednik Donald Tramp kriv za seksualno zlostavljanje kolumnistkinje Džin Kerol 1966. i za klevetu.
Tramp proglašen krivim za seksualno zlostavljanje novinarke
Foto: Beta/AP
Određeno mu je da plati odštetu od pet miliona dolara.
Devetočlana porota je odbacila tvrdnje Kerol da je silovana, ali su zaključili da je Tramp kriv za seksualno zlostavljanje. Oni su odbacili Trampove tvrdnje da nije napao Kerol i presudili u njenu korist.
Porotnici su većali manje od tri sata. 
 
Tramp je ovu presudu nazvao sramotnom i ocenio da takva odluka porote predstavlja nastavak "najvećeg lova na veštica svih vremena". Tramp je na društvenoj mreži "Truth Social" rekao da "apsolutno nema pojma" ko je I. Džin Kerol.
 
"Apsolutno nemam pojma ko je ova žena. Ova presuda je sramotna - nastavak najvećeg lova na veštice svih vremena", naveo je Tramp.
 
Ovo će biti udarac za bivšeg američkog predsednika koji vodi kampanju za kandidaturu za novi mandat 2024. godine, međutim budući da je u pitanju građanska parnica, Trampu ne prete nikakve krivične posledice, prenosi Glas Amerike.
 
Trampov pravni tim je odlučio da uopšte ne iznese njegovu odbranu, preduzimajući rizik u nadi da će porotnici ustanoviti da Kerol nije uspela da dokaže svoje tvrdnje.
 
Kerol je svedočila da ju je Tramp silovao u jednoj robnoj kući sredinom 1990-tih, a zatim uništio njenu reputaciju i karijeru, iznoseći laži o tom slučaju na internetu.
Prvi put je te optužbe iznela u svojim memoarima 2019. godine. Tramp je konstantno negirao da je silovao, pa čak i da je upoznao. Rekao je da je "luda" i "mentalno obolela", kao i da je izmislila celu priču kako bi podstakla prodaju svoje knjige.
 
"Ona nije moj tip", mnogo puta je rekao Tramp koji nije prisustvovao suđenju.
 
Tramp će uložiti žalbu na presudu, saopštio je njegov portparol Stiven Čeung.
  • Predstava

    10.05.2023 10:18
    Opet
    Nisu znali kako drugacije da mu naude... pasce senilni bajden dogodine, 100%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet