Zbog objavljivanje snimaka ginekoloških pacijentkinja, anesteziolog osuđen na 15 meseci zatvora

Anestezilog u bolnici u Tetovu koji je na društvenoj mreži "Tik tok" objavio video-snimke pacijentkinja Ginekoligije, osuđen je danas na jednu godinu i tri meseca zatvora.
Zbog objavljivanje snimaka ginekoloških pacijentkinja, anesteziolog osuđen na 15 meseci zatvora
Foto: 021.rs
Mediji su preneli da je anesteziolog Valton Derviši koji je na društvenim mrežama uživo objavljivao snimke pacijentkinja i zaposlenih u Kliničkoj bolnici "Tetovo", priznao je krivicu na početku suđenja u tamošnjem Krivičnom sudu, posle čega mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od godinu i tri meseca zatvora.

Protiv Dervišija je 22. aprila ove godine podignuta optužnica zbog dva krivična dela - "nesavesnost u službi" i "neovlašćeno snimanje".

Sud u Tetovu ga je za prvo krivično delo osudio na jednu godinu zatvora, a za drugo na pet meseci, odnosno na jedinstvenu kaznu od godinu i tri meseca zatvora.
 
U izrečenu kaznu Dervišiju se uračunava i vreme provedeno u pritvoru, u kojem je od 14. aprila.
 
U pritvoru se 43-godišnji anesteziolog nalazi pošto je na "Tik tou" objavio snimak pacijentkinje sa Ginekološkog odeljenja Kliničke bolnice "Tetovo".
 
U takozvanom "Tik tok izazovu" Derviši je vodio dijalog s drugim "tiktokerom" i, snimajući sebe, vulgarno komentarisao pacijentkinje koje su bespomoćno ležale na tetovskoj Ginekologiji.
 
Slučaj je prijavio direktor Kliničke bolnice u Tetovu, Plumb Vela, pošto su ti snimci bili objavljeni i izazvali veliku uznemirenost u javnosti.
Ministar zdravlja Severne Makedonije Fatmir Medžiti je potom razrešio organizacionog direktora Armenda Fazliua, rekavši da je to zato što bolnica u Tetovu toleriše anesteziologa, uprkos tome što mu snimanje i objavljivanje na "Tik toku" nije bio prvi prekršaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet