Makron: Prisustvo Zelenskog na G7 moglo bi da promeni situaciju, prilika da razgovara sa saveznicima

Prisustvo Vladimira Zelenskog na samitu Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja (G7) može da promeni situaciju u Ukrajini, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.
Makron: Prisustvo Zelenskog na G7 moglo bi da promeni situaciju, prilika da razgovara sa saveznicima
Foto: Beta/AP

"To je jedinstvena prilika da Zelenski razgovara sa svojim saveznicima iz G7, ali i da razgovara o Ukrajini sa raznim liderima zemalja koji su pozvani na samit", rekao je Makron u Hirošimi na početku bilateralnog sastanka.

Francuski predsednik je ocenio da bi to moglo da promeni situaciju Ukrajini u korist, dodajući da će njegova zemlja biti uz Ukrajinu "do kraja".

U Hirošimi je danas u toku sastanak lidera G7 koju čine - Nemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija, Japan, Sjedinjene Američke Države i Kanada.

Zelenski je po dolasku u Hirošimu razgovarao sa indijskim premijerom Narendom Modijem, koji je mu rekao da će Indija učiniti "sve što je moguće" da se reši sukob u Ukrajini.
 
Prema francuskom predsedništvu, brazilski predsednik Luis Inasio Lula da Silva Lula takođe planira da se sastane sa Zelenskim.
  • Nikola

    20.05.2023 19:25
    pozivnica
    Jel Ste ga zvali ili samo očekujete da će doči

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet