Avio-kompanija zabranila predsednici Gruzije da putuje njihovim avionima

Osnivač gruzijske nacionalne avio-kompanije "Gruzija erlajns" zabranio je predsednici zemlje Salomi Zurabašvili da koristi njene usluge.
Avio-kompanija zabranila predsednici Gruzije da putuje njihovim avionima
Foto: Beta/AP
Ova zabrana jeusledila pošto je Zurabašvili rekla da će bojkotovati tu avio-kompaniju zbog obnavljanja letova za Rusiju, prenosi Rojters pisanje ruskog Tasa.
Rusija je u maju objavila da ukida četvorogodišnju zabranu direktnih letova sa Gruzijom i decenijama važeće vize za Gruzijce koji putuju u Rusiju, preneo je Rojters.
Predsednica Gruzije je pozvala vlasti da osujete rusku inicijativu, što su oni ignorisali.
 
Tamaz Gajašvili, osnivač privatne kompanije "Gruzija erlajns", izjavio je da je Zurabašvili sada "persona non grata" i da joj neće biti dozvoljeno da koristi usluge kompanije dok se ne "izvini pred gruzijskim narodom".
 
Zurabašvili se za sada nije oglašavala.
 
Iako su gruzijski zvaničnici pozdravili obnavljanje letova, pojedini Gruzini, koji žele da se njihova zemlja distancira od Moskve u korist Evropske unije, demonstrirali su u centru Tbilisija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet