VIDEO: Poplave u Španiji, zatvorene škole, bujica nosi sve pred sobom

Španske gradove na obali Sredozemnog mora pogodile su poplave nakon što su obilne kiše usledile posle dugotrajne suše.

Vodena bujica u četvrtak je nosila automobile, a zamalo nije odnela i neke pešake u španskim gradovima na obali Sredozemnog mora, preneo je Rojters.

Obilne padavine pogodile su i centralnu Španiju i okolinu glavnog grada Madrida. Velika količina padavina najavljena je i za danas, a upozoreno je da će pasti 12 centimetara po metru kvadratnom za više od 12 sati u provinciji Kasteljon na jugoistoku regiona Valensije.

Španske vlasti su ranije ove sedmice zatvorile škole, univerzitete i dnevne centre u okviru mera predostrožnosti. U Španiji je pre ovih padavina zabeležena jedna od najvećih prolećnih suša od početka evidencije 1961. godine, saopštila je državna meteorološka agencija AEMET.
 
 
Prema agenciji, padavine u Španiji između 1. oktobra prošle i 23. maja ove godine bile su manje za 27 odsto u odnosu na prosek za taj period.
  • Idi begaj

    26.05.2023 22:41
    Ni španci "ne znaju" da naprave odvod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet