Plenković: Zagreb nema agendu za rušenje vlasti u Srbiji

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Zagrebu da Hrvatska nema skrivenu agendu rušenja nečijih vlada, pa ni vlade Srbije.
Plenković je ocenio da se zvanični Beograd previše opterećuje pisanjem hrvatskih medija.
"Hrvatska vlada nema nikakvu skrivenu agendu da ruši bilo koju vlast u bilo kojoj susednoj državi, pa ni u Srbiji", rekao je Plenković novinarima povodom tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u Zagrebu postoji interes da se protestima sruši njegova vlast.
On je kazao da Hrvatska želi da unapredi odnose sa svojim susedima dodavši da ne zna zašto se u Beogradu "opterećuju" onim što čitaju u hrvatskim medijima.
 
"Kada bismo mi bazirali naše odluke o odnosu sa susednom zemljom, a to je Srbija, na temelju njihovih medija, onda bismo mi škrto razgovarali jako puno godina", ocenio je hrvatski premijer.
 
Plenković je dodao da Hrvatska želi stabilnost Srbije i da probleme rešava unutar svojih granica.
 
Povodom nemira na Kosovu, on je rekao da su hrvatski pripadnici Kfora dobro i da nisu uključeni u najnovije incidente.
  • Jerry

    31.05.2023 07:49
    Bilo bi dobro da Hrvati što manje komentarišu situaciju u Srbiji zbog porodičnih odnosa koji su isprepleteni između ove dve nacije.Ti loši komentari štete Hrvatima u Srbiji i Srbima u Hrvatskoj.Posebno g din Milanović da se mane komentara o Kosovu.Kosovo je samo stvar Srbije.Ne tuđim k..... po gloginjama.
  • /

    30.05.2023 22:29
    /
    a zasto bi nam i pomogli posle svega?
    ej, dobise sengen
  • Piros

    30.05.2023 21:47
    Sezonac u Dalmaciji
    Generalno ih boli uvo za Srbiju i Srbe, ovde su ljudi mnogo opterećeni Hrvatskom i Hrvatima a prazni nam frižideri i u dugovima smo do guše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet