VIDEO: Delovi Hersona potopljeni nakon uništenja brane, Peskov kaže da je Ukrajina izvela sabotažu

Nakon što je jutros uništena brana Kahovka kod Hersona na društvenim mrežama pojavili su se snimci delova grada koji su potopljeni.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je da je uništenje hidrobrane Kahovka "još jedan ratni zločin koji su počinili ruski teroristi".

"Ovo samo potvrđuje zašto moraju biti prognani iz svakog dela ukrajinske zemlje. Ni metar ne bi smeo da ostane njima, jer svaki metar koriste za teror", naveo je Zelenski.

Nasuprot tome, portparol Kremlja Dmitrij Peskov tvrdi da je Ukrajina izvela sabotažu na brani Kahovka kako bi Krimu uskratila vodosnabdevanje.
 
 
"Jasno je da je kao jedan od ciljeva saboraže lišavanje Krima vode. Nivo vode u rezervoaru opada, a samim tim i snabdevanje kanala je smanjeno. Naglo je smanjeno", naveo je Peskov.
 
 
U međuvremenu, na društvenim mrežama se pojavljuju snimci poplavljenih delova Hersona.
 
  • ZoxiNS

    07.06.2023 21:39
    "False flag" akcija. Vise mi na to lici. Video covek da gubi Herson i taj deo Ukrajine, pa ajde da srusimo branu da im ostavimo rasulo bez struje i vode.
  • Kića

    07.06.2023 07:47
    Brana u Hersonu
    Pitanje je ko je imao kontrolu i direktan pristup samoj brani...?!
    Naravno i motiv...
  • V

    07.06.2023 01:16
    Englezi i Amerikanci se bukvalno igraju u Ukrajini,kad Rusima izgore živci biće sve sprženo i od sveta neće ostati ništa.KRAJ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.