Dodik: Protestima "Srbija protiv nasilja" hoće da sklone Vučića, iza njih su britanski obaveštajci

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je veoma jasno da se dve nezapamćene tragedije u Srbiji zloupotrebljavaju i koriste za eliminisanje vlasti predsednika Aleksandra Vučića.
Dodik: Protestima "Srbija protiv nasilja" hoće da sklone Vučića, iza njih su britanski obaveštajci
Foto: 021.rs
"Protesti u Srbiji jasno govore šta je njihov cilj, a to je iskorišćavanje tragedija i masovnih ubistava mladih ljudi, da bi posredstvom ulice, protestima, Aleksandar Vučić bio sklonjen sa vlasti", kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.
Dodao je da je uveren da su i u Srbiji, kao što su ranije bili u RS, isti mentori - pripadnici britanske obaveštajne službe.
Prema njegovim rečima, dešavanja u Srbiji liče na ono što je RS prošla u bliskoj prošlosti, kada je još nerazjašnjena smrt mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke "zloupotrebljavana duži period za obračun sa vlašću u RS".
 
"Mi smo prošli nešto slično sa grupom 'Pravda za Davida', iza koje je stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obaveštajna služba. Ta služba je očigledno umešana i u ove nemile događaje poslednjih dana u Srbiji, proizvodeći dezinformacije i strah i praveći društveni ambijent u kome preovlađuje ekstremističko ponašanje protiv aktuelne vlasti", ocenio je Dodik.
 
Dodao je da je "ubeđen da su inspiratori i proizvođači i ovog nereda u Srbiji Britanci, odnosno njihove tajne službe sa svojim saradnicima iz Srbije".
 
Dodik je istakao da je "monstruozno vršljanje stranih službi" po ovim prostorima koje, slično kao što su i njemu radile, pokušavaju na Vučića da prebace odgovornost za tragična dešavanja u školi "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu.
"Zato sam uveren da su mentori isti, scenario isti i cilj isti - rušenje vlasti i destabilizacija Srbije. Bilo čiji nedužni život i bilo koja tragedija ne mogu i ne smeju biti zloupotrebljavane i korištene kao platforma za politički obračun sa bilo kim", naveo je on.
 
Ocenio je da "te gnusne zloupotrebe tragedija neće prestati dok se ne uništi strani obaveštajni epicentar u Beogradu".
  • butterfly

    09.06.2023 14:11
    vaše mišljenje nam je važno
    e samo smo čekali da čujemo šta ti misliš
  • Futog

    08.06.2023 18:21
    RS
    Kazi slobodno da zajedno padate, bratski !
  • Đorđe

    07.06.2023 14:44
    Pravda za Davida
    Sramota, niko od komentatora ni da spomene
    ubijenog mladog čoveka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet