Otvorena birališta u Grčkoj

Biračka mesta otvorena su jutros u Grčkoj gde birači glasaju na drugim parlamentarnim izborima u poslednjih pet nedelja.
Prve izlazne ankete biće saopštene po zatvaranju birališta u 19.00 po lokalnom vremenu.
Na izborima se očekuje da će konzervativci odneti ubedljivu pobedu, a njihov lider Kirijakos Micotakis ojačati svoju poziciju i dobiti drugi premijerski mandat.
Na izborima 21. maja Micotakisova Nova demokratija desnog centra osvojila je najviše glasova, ali nedovoljno da dobije većinu u parlamentu.
 
Micotakis je odlučio tada da ne formira koalicionu vladu i da se umesto toga ponovo izađe na izbore na kojima će, prema izmenjenom izbornom zakonu, provoplasirana partija dobiti bonus od 25 do 50 mesta u zavisnosti od rezultata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet