Svi živi američki predsednici imali pretke robovlasnike - osim Trampa

Predsednik SAD Džozef Bajden i svi živi bivši američki predsednici, osim Donalda Trampa, direktni su potomci robovlasnika, zaključak je istraživanja agencije Rojters.
Svi živi američki predsednici imali pretke robovlasnike - osim Trampa
Foto: Pixabay
Kako navodi britanska agencija, preci Džimija Kartera, Džordža Buša, Bila Klintona i Baraka Obame su posedovali robove.
Dodaje se da najmanje 100 članova aktuelnog saziva Kongresa takođe ima pretke koji su porobili crnce, a među njima je 28 odsto republikanaca i osam odsto demokrata.
Među guvernerima 11 od 50 njih ima pretke robovlasnike, a u Vrhovnom sudu SAD takvih je dvoje, navodi Rojters.
 
Agencija dodaje da je prilikom istraživanja američke političke elite pronašla imena više od 700 ljudi koji su porobljeni od strane predaka aktuelnih lidera.
 
Oko 23 odsto ispitanika je u anketi koju su sproveli Rojters i Ipsos reklo da možda ne bi glasali za kandidata čiji su preci bili robovi.
  • K

    28.06.2023 14:57
    K
    Nisu svi,Kenedijevi su se Obogatili u vreme Orohibicije Tesno saradjujuci sa Sicilijanskom Mafijo i novac nakon toga plastisol u Naftu itd. Regan je Potomak dosljaka iz srednjeg Sloja koji se bavio Glumom i bio odlicno figura za kraj Hladnjg Rata.Obama je potomak Robova Islamskog porekla.Tramp je Poslovan Covek koji je deo bogatstva nasledio od Strica i taj Novac umnozio u Miliarde. Da je ostao drugi mandat Rata u Ukrajini nebi bilo i mnogo bi ako ne zaustavio onda bi bilo nekog primirja! Ali Americka Politika je Rat donosi najveci Profit i ako ga nema onda ga Izmisli!
  • ZoxiNS

    28.06.2023 09:36
    @@pa@vlada
    Trump je mozda narcis, ali su bitne odluke koje je donosio. Za vreme svog mandata donosio je odluke koje su se ticale amerike i americkog naroda. Nije se bavio kolonijalizmom kao ostali. Zato im je i smetao. Svet je bio prodisao kada je in postao predsednik. Dao Bog da se vrati na to mesto, makar na dva mandata.
  • @Pa, @Vlada

    28.06.2023 08:54
    Trump nije "normalan čovek" već maligni narcis. On je paradigma NPD postao mnogo pre nego je postao predsednik.
    Tužno je ko je vama "normalan čovek".

    I ne, ta činjenica ne objašnjava ništa. Uzgred, osvrnite se na Srbiju i njen pokušaj rasta u kolonijalnu silu početkom XX veka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.