Jako nevreme u Sloveniji: Poplave, voz iskočio iz šina, lavina kamenja se obrušila na bus...

Usled jakog nevremena tokom noći u Ljubljani, Kranju i Zasavju voda je poplavila objekte i puteve, a na relaciji Zidani Most-Ljubljana voz je iskočio iz šina i naleteo na odron.
Jako nevreme u Sloveniji: Poplave, voz iskočio iz šina, lavina kamenja se obrušila na bus...
Foto: Pixabay
Druga lavina kamenja delimično je zatrpala autobus, prenosi RTV Slovenija. Kamena lavina je delimično zatrpala i oštetila autobus na gradilištu puta Zagorje na Savi-Litija, a tom prilikom dva putnika lakše su povređena.
Slovenačke železnice su saopštile da je u 21.35 časova u ponedeljak putnički voz iskočio iz šina na pruzi između Save i Mošenika, koji je nešto pre Savske železničke stanice naleteo na odron.
Zbog nevremena u Zasavju, voz sa 20 putnika je iz predostrožnosti išao smanjenom brzinom, a povređenih nije bilo, a do daljeg će biti zatvorena pruga između Zagorja i Kresnica, navodi se u saopštenju.
 
Iz Slovenačkih železnica upozoravaju da će biti velikih kašnjenja putničkih vozova, a obustavljen je i teretni saobraćaj.
 
Voda je tokom noći u Sloveniji poplavila zgrade, vetar je obarao drveće i nosio krovove, a na sanaciji posledica nevremena angažovano je 16 vatrogasnih jedinica.
 
Centar za zaštitu i spasavanje izvestio je o 39 incidenata, kojih je najviše bilo na ljubljanskom području, gde je voda poplavila objekte, a poplavljen je i podvožnjak na Celovškoj cesti u kome se zaglavilo vozilo.
 
U Litju je oluja uništila deo krova na fiskulturnoj sali. U opštini Zagorje na Savi obilne padavine poplavile su tri stambene kuće, vetar je rušio drveće i nosio neke krovove objekata, prenosi RTV Slovenija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet