Holandija zabranila državnim službenicima da koriste WeChat i AliExpress

Holandija je zabranila državnim službenicima da koriste kineske aplikacije WeChat i AliExpress na svojim poslovnim telefonima zbog straha od špijunaže.
Holandija zabranila državnim službenicima da koriste WeChat i AliExpress
Foto: Pixabay
Na holandskoj crnoj listi se nalaze i druge aplikacije, uključujući rusku društvenu mrežu VKontakte i kinesku aplikaciju KetKap, koja se koristi za editovanje video snimaka na TikToku, prenela je holandska medijska mreža NOS pozivajući se na svoje izvore.
Zabrana korišćenja TikToka je bila najavljena ranije, a zabranjeno je još pet aplikacija čiji nazivi nisu navedeni.
Kako se navodi na sajtu nos.nl, aplikacije koje su zabranjene su napravljene u Kini, Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, zemljama koje holandska obaveštajna služba AIVD sumnjiči za špijunažu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet