Slovački portal o Zviceru: Verovatno ga kriju poslovni partneri u Južnoj Americi

Osumnjičenog vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera verovatno kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi, objavio je slovački portal "aktuality.sk".

Oni su objavili opširan tekst o poslovanju Zvicerove porodice u Slovačkoj uz napomenu da je i njegov pokojni kum Marko Vuković bio među osnivačima jedne od firmi u toj zemlji. Podseća se da je Vuković ubijen u Beogradu u januaru 2020. godine, a da je Zvicer u bekstvu od početka 2021. godine, prenosi RTCG.

Kako se navodi u tekstu na slovačkom portalu, sedam dana pre ubistva, Marko Vuković je zajedno sa drugim ljudima sa Balkana u Slovačkoj osnovao kompaniju "Nitra Projekt Grup". Navodi se da je, prema zvaničnim podacima iz registra, balkanska mafija poslovala u više gradova u Slovačkoj.

Ukazano je da rat dve brutalne narko-bande sa Balkana – takozvanih "Kavači" i "Škaljari", nazvane po mestima u Kotoru odveo njihove vodeće predstavnike sve do Slovačke. 
 
Ovaj slovački portal je o firmama Radoja Zvicera u Slovačkoj izveštvao i pre dve godine, jer je Kotoranin 2020. godine u toj zemlji osnovano nekoliko preduzeća, sa povezanim licima.
 
"Radoje Zvicer je trenutno jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu. Međunarodnu poternicu za njim je raspisala Srbija, a kasnije i njegova matična Crna Gora. Opasnog Crnogorca traži Interpol i u bekstvu je od februara 2021. godine. Verovatno ga kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi", navedeno je u članku portala "aktuality".
 
Istaknuto je da je između ubistva Vukovića u Beogradu u januaru 2020. godine i neuspelog pokušaja atentata na Zvicera u Kijevu u maju 2020. godine njihov "Kavački" klan preduzeo munjevitu odmazdu.

"U Grčkoj su 19. januara 2020. godine, dakle samo dva dana nakon Vukovićevog ubistva, svirepo ubili dvojicu važnih predstavnika konkurentske narko-grupe 'Škaljari' – Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Ovo se dogodilo pred njihovom decom i suprugama tokom večere u luksuznom restoranu u Atini, koji je tokom pucnjave bio pun gostiju", navodi se u ovom članku.

  • Jarvis

    02.08.2023 19:32
    Meni koliko je poznato, Slovaci su nepogrešivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.