VIDEO FOTO: Najgore poplave u istoriji Slovenije, nevreme i širom Hrvatske

Sloveniju su zadesile verovatno najgore poplave u istoriji te zemlje, a posledice su stigle i u Hrvatsku.
VIDEO FOTO: Najgore poplave u istoriji Slovenije, nevreme i širom Hrvatske
Foto: Beta/AP

Voda je nosila kuće, puteve, čak i mostove, prenosi slovenački N1.

Vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, vojnici, policajci i ostali još uvek se probijaju ka zarobljenim ljudima, među kojima su bile i trudnice, bebe, deca, stariji ljudi, bespomoćni...

Vremenske nepogode su do sada odnele tri života, a prva žrtva je bila žena u Kamniku, koju je nabujala voda odnela iz kuće. Hiljade ljudi je moralo da bude evakuisano širom zemlje, mnogi su ostali bez struje, vode i interneta.
 
 
Rekordna količina padavina je bila na severu, severozapadu i u centralnoj Sloveniji, ali opasnost nije prošla.
 
Za zagrebački, karlovački i splitski region aktiviran je narandžasti meteoalarm, dok je na gospićkom i riječkom regionu zbog obilnih kiša na snazi crveni alarm, odnosno upozorenje.
 
 
Ozbiljnije padavine prognozirane su na području severnog Jadrana, Gorskog kotara, Like, srednje i severozapadne Hrvatske, dok se tokom noći padavine očekuju na području srednjeg i južnog Jadrana koje mogu izazvati poplave, prenosi N1 Zagreb.
 
Zbog obilnih kiša u Zagrebu Sava se izlila iz korita.
Nagli porast vodostaja očekuje se i u manjim pritokama gornjih delova sliva Drave i Save, gde je takođe moguće uspostavljanje vanrednih mera odbrane od poplava.
  • Maša NS

    06.08.2023 09:37
    Ne
    mogu da verujem da neki čitaoci portala 021 sa ovoliko sarkazma i zajedljivosti govore o nesreći koja je zadesila Sloveniju. Ako im mozak ne funkcioniše kao kod zlatne ribice , trebalo bi da se sete da je u nekom momentu pre onog groznog rata devedesetih, neko predložio konfederaciju naših bivših šest republika , a Milošević je to glatko odbio. Da je bilo prihvaćeno, ko zna gde bismo sad bili. Kad danas vidimo Sloveniju i pogledamo našu Srbiju, sve je jasno.... Samo polupismenima, bez trunke empatije izgleda treba crtati. Iskreno saosećam sa narodom Slovenije i želim im da što pre prodje ove nesreća koja ih je zadesila.


  • Liman

    05.08.2023 15:37
    @Чика Стева

    Kaže stanovnik parodije na banana državu koja efektivno postoji 15 godina.
  • Razmišljam samo

    05.08.2023 10:57
    Možda je među onih 25.000 izbrisanih iz državljanstva 1991e bilo i nekih stručnjaka za poplave?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet