Grci pustili nekoliko navijača iz pritvora u Atini: Od njih 98 ostalo još 75 Hrvata

Od 98 ljudi, većinom Hrvata koji su uhapšeni nakon velikih navijačkih sukoba u Atini, grčka policija pustila je devet Hrvata i četiri Grka na slobodu iz pritvora.
Grci pustili nekoliko navijača iz pritvora u Atini: Od njih 98 ostalo još 75 Hrvata
Foto: Beta/AP

Tako je u zatvoru ostalo još 75 Hrvata, prenosi N1.

Policija još uvek po Atini i celoj državi i graničnim prelazima traži Dinamove navijače kako bi ih ispitala o masovnoj tuči u kojoj je poginuo grčki navijač.

Na granici sa Albanijom uhapšen je 20-godišnji hrvatski državljanin za koga se smatra da je učestvovao u neredima i ubistvu.
 
Podsetimo, uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige šampiona između aktuelnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, deo navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atinu, gde je 8. avgusta od 20.45 trebalo da se odigra prva utakmica.
 
Policija je zatražila odlaganje meča, a UEFA je to i odobrila. Utakmica je odložena.
 
Prva utakmica Dinama i AEK-a u Zagrebu igra se u utorak, 15. avgusta od 20 sati, a naredna četiri dana kasnije u Atini.
Igrači Dinama i stručni štab vratili su se u Zagreb. Tamo su ih dočekali novinari i nekolicina navijača, ali nijedan igrač ni član stručnog tima nije htio da daje izjavu za medije, podelili su par autograma, piše SK Zagreb.
  • Marko Ivanovic

    09.08.2023 08:55
    Da vama jave da vam je dete izbodeno mrtvo pitao bi vas kako bi reagirali zato sve ove sve do jednog teski fizicki rad na suncu na kamenolomima Grcke najmanje 5 godina. Neka se svi upitaju to nisu navijaci to su sramota za sve nas koji se bavimo sportom. Dileri i nadrogirani huligani koje je Engleska veoma dobro sredila sad su manji od makova zrna.
  • Grčka

    08.08.2023 23:31
    Je ozbiljna država,ali popušta pod pritiscima.Tako će biti i ovaj put.Ugašen je jedan život,sumnjam da će neko odgovarati.Ostaće samo senka na odnosima dve države a i to će posle par meseci biti zaboravljeno kod većine gradjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet