Irak zabranio reč "homoseksualnost"

Zvanično regulatorno za medije u Iraku naredilo je svim medijima i društvenim mrežama koji rade u ovoj arapskoj državi da ne koriste izraz "homoseksualnost".
Irak zabranio reč "homoseksualnost"
Foto: Pixabay
Iračka komisija za komunikacije i medije (CMC) saopštila je i da se zabranjuje upotreba pojma rod, što se posebno odnosi na sve telefonske i internet kompanije čije su aplikacije licencirane u Iraku, prenosi Rojters.
"Regulator naređuje medijskim organizacijama da ne koriste termin 'homoseksualnost' i da umesto toga koriste ispravan izraz seksualna devijacija", navodi se u zvaničnom saopštenju objavljenom na arapskom jeziku.
Portparol iračke vlade je izjavio da još nije određena kazna za kršenje novog pravila, ali nije isključio mogućnost naplate novčane kazne.
 
U Iraku se gej seksualni odnos ne kriminalizuju eksplicitno, već se protiv pripadnika LGBT zajednice koriste neprecizno definisane moralne klauzule u krivičnom zakonu.
  • Miodrag

    09.08.2023 08:01
    Amoralni političari sude o moralu. Kakvo licemerje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.