FOTO: "Kokainske" banane u Holandiji - zaplena vredna 600 miliona evra

Carinske vlasti u Roterdamu zaplenile su više od osam tona kokaina, čija se ulična vrednost procenjuje se na oko 600 miliona evra, saopšteno je iz tužilaštva.
FOTO: "Kokainske" banane u Holandiji - zaplena vredna 600 miliona evra
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kokain je otkriven 13. jula, skriven u kontejneru sa bananama iz Ekvadora, a nakon zaplene, droga je uništena.

Tokom istrage nije uhapšen nijedan osumnjičeni, a agencija AP navodi da je saopštenje roterdamskog tužilaštva usledilo dan nakon što je Ekvadoru ubijen političar poznat po javnom angažmanu protiv narko-kartela u toj zemlji.

U julskom izveštaju Evropskog centra za praćenje droga i zavisnosti, navedeno je da procvat trgovine drogom u Evropi podstiče nasilje i korupciju.
 
 
Naglašeno je da se u Evropi zaplenjuju rekordne količine kokaina i da su Roterdam i belgijska luka Antverpen "glavne kapije" kojima droga iz Južne Amerike stiže u Evropu.
  • Milena Radojkovic

    11.08.2023 13:10
    Kao u Italiji 1998 godine. Pronasli su 3 kontejnera puna kokaina u Genovskoj luci. Nakon par dana dosao fax tad jos nije bilo maila "nasli ste 3 od 33 koja su prosla. hahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet