Počela saslušanja huligana optuženih za tuče u kojima je poginuo muškarac

Trojica grčkih istražnih sudija su danas počela saslušanja prvih desetak optuženih za navijačke nerede u kojima je, uoči utakmice fudbalera AEK-a i Dinama iz Zagreba, u ponedeljak ubijen 29-godišnjak.
Počela saslušanja huligana optuženih za tuče u kojima je poginuo muškarac
Foto: Beta/AP

U pitanju je navijač atinskog kluba.

Navijač AEK-a Mihalis Kacuris je ubijen, a osam osoba ranjeno u napadu navijača Dinama na pristalice atinskog kluba u noći između ponedeljka i utorka, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stotinu hrvatskih huligana, kao i dvojica Grka, Albanac, Bosanac i Austrijanac uhapšeni su u utorak i osumnjičeni za učestvovanje u smrtonosnim neredima, a njihova saslušanja bi trebalo da se završe do nedelje uveče, javljaju mediji.
 
Smrt Mihalisa Kacurisa šokirala je Grčku u kojoj nasilje često obeležava fudbalske utakmice.
 
Grčki ministar unutrašnjih poslova Janis Ikonomu suspendovao je sedmoricu policijskih zvaničnika koji su pod iustragom jer nisu preduzeli adekvatne mere da spreče nasilje u Nea Filadelfiji, četvrti Atine.
 
Vlasti u Hrvatskoj i Crnoj Gori saopštile su da su obavestile grčke vlasti da će ekstremni navijači zagrebačkog Dinama verovatno krenuti za Atinu, ali su oni ipak neometano stigli naoružani noževima, palicama, lancima i drugim.
 
Kritike policije zbog nepostupanja su uzdrmale konzervativnu vladu Kirijakosa Micotakisa koji je u junu dobio novi mandat.

Grčke opozicione stranke su tražile smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Ikonomua koji je na toj funkciji svega dve nedelje, kada je smenjen njegov prethodnik zbog velikih šumskih požara na Krfu, Rodosu i u predelima blizu Atine.

  • Joca

    11.08.2023 15:14
    "suspendovao je sedmoricu policijskih zvaničnika"

    A kod nas kad nešto zbrljaš, dobiješ unapređenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet