VIDEO: Novi napad na Krimski most, ruski brodovi krenuli u Severni okean

Na društvenim mrežama su se pojavila izveštaji o eksplozijama na području Kerča na Krimu, gde se nalazi most koji povezuje Rusiju sa poluostrvom.

Saobraćaj preko mosta je obustavljen, saopštili su zvaničnici.

Na snimku mosta se vidi kako dim izbija iz konstrukcije.

Sergej Aksjonov, načelnik Krima kojeg je imenovala Rusija naveo je da most nije oštećen nakon što je protivvazdušna odbrana oborila dva drona.
 
Istovremeno, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju udaljenih arktičkih garnizona Severne flote i proverio organizaciju službenih aktivnosti na arhipelagu Nova Zemlja, dok je istovremeno grupa ruskih ratnih brodova isplovila u pravcu Severnog ledenog okeana radi izvršavanja zadataka.
 
"Odred ratnih brodova, uključujući i razarač 'Viceadmiral Kulakov', desantni brod 'Aleksandar Otrakovski' i spasilački tegljač 'Altai' isplovila je ka Arktiku", saopštilo je ministarstvo odbrane Ruske Federacije.
 
 
Šojgu je proverio ispunjavanje zadataka za potrebe specijalnih jedinica i jedinica stacioniranih na Novoj Zemlji, uključujući spremnost za zaštitu i odbranu posebno važnih objekata, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, prenosi Izvestija.
 
Kako se navodi, ministar odbrane Rusije je, zajedno sa šefom Rosatoma Aleksejem Lihačovim, obleteo objekte centralnog poligona, na kojem su od 1954. do 1990. godine izvršena 132 testiranja nuklearnog oružja, a sada je glavni zadatak poligona priprema, testiranje perspektivnih modela naoružanja i vojne opreme i uvežbavanje akcija u cilju zaštititi suvereniteta Rusije u vodama Severnog mora, prneo je Rojters.
U okviru borbene obuke lovci-presretači MiG-31 vršili su protivvazdušnu odbranu, vazdušno izviđanje i pokrivanje kopnenih trupa i snaga koje deluju u zoni ruskog Arktika, saopštilo je ministarstvo.
 
Šojgu je tokom svog obilaska izvršio proveru spremnosti socijalne infrastrukture u naselju Belušja Guba na Novoj zemlji, uključujući i najseverniju školu u Rusiji.
  • Joj

    12.08.2023 15:29
    Joki
    Što si mi obavešten, ljubi te Putin.
  • Joki

    12.08.2023 13:41
    Ukri su napali sa 2 modifikovane S-200 rakete. Rusi su ih oborili, a ovo sto se dimi je dimna zaveza koju su Rusi pustili. Epilog - most nije ostecen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.