Još 40 optuženih za ubistvo navijača u Atini

Grčko pravosuđe podiglo je optužnice protiv još 40 navijača zagrebačkog Dinama nakon što je navijač AEK-a izboden nožem u Atini, čime je broj optuženih porastao na 70, rekao je izvor iz pravosuđa.
Još 40 optuženih za ubistvo navijača u Atini
Foto: Beta/AP
Više od sto huligana uhapšeno je u ponedeljak uveče nakon masovne tuče pristalica dva kluba, uoči meča kvalifikacija za Ligu šampiona.
U tuči je ubijen navijač AEK-a Grk Mihalis Kacuris (29). On je preminuo od krvarenja nakon što je dobio ubodne rane u levoj ruci.
Većina do sada optuženih su Hrvati za koje se sumnja da su članovi navijačke grupe Bed Blue Boys, zagrebačkog Dinama, koji su otputovali u Grčku dan uoči preliminarne utakmice Lige šampiona.
 
Svi privedeni se terete za ubistvo, kriminalno organizovanje i nelegalno posedovanje oružja.
 
Grčka vlada je saopštila da je premijer Kirjakos Micotakis razgovarao telefonom sa predsednikom Uefa Aleksandrom Čeferinom, koji bi u sredu trebalo da doputuje u Atinu kako bi razgovarao o problemima "u grčkom i evropskom fudbalu".
  • Prva Srbija

    13.08.2023 08:32
    70 optuženih za jedno ubistvo? Kanda sud pere savest nesposobnih policiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.