Najmanje 500 dece poginulo od početka ruske agresije na Ukrajinu

Najmanje 500 dece je poginulo od početka ruske invazije na Ukrajinu, saopštilo je danas tužilaštvo u Kijevu.

Ranjeno je oko 1.100 dece, ali je stvarni broj žrtava verovatno veći, jer vlasti nastavljaju da istražuju događaje u ratnoj zoni, na području koje je Ukrajina oslobodila, kao i teritoriji pod ruskom okupacijom, navelo je tužilaštvo.

Najviše dece je poginulo na istoku Ukrajine, u blizini linije fronta, u oblastima Donjeck i Harkov. Slede ih, po broju žrtava, Kijev i Herson, na jugu zemlje, javlja DPA.

Ukrajinske vlasti su saopštile da je u današnjem artiljerijskom napadu na dva sela u oblasti Herson poginulo sedam civila, uključujući bebu, njene roditelje i dvanaestogodišnjeg brata, navodi AFP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.