Škola izazvala bes: Žrtve seksualnog uznemiravanja pate jer se oskudno oblače i flertuju

Kontroverzna lekcija o seksualnom uznemiravanju u srednjoj školi na jugu Kine pokrenula je debatu na internetu jer su žrtve označene krivim zbog odeće koju nose ili načina ponašanja.
Škola izazvala bes: Žrtve seksualnog uznemiravanja pate jer se oskudno oblače i flertuju
Foto: Pixabay
Škola, koja se nalazi u gradu Džaođing u provinciji Guangdung, prošle godine je održala čas obrazovanja o mentalnom zdravlju, što je u Kini jednako času seksualnog obrazovanja.
Međutim, fotografije nastavnog materijala pojavile su se na društvenim mrežama tek ovog meseca, a u njima se navodi da žrtve seksualnog uznemiravanja "pate jer se oskudno oblače i flertuju".
"Devojke ne bi trebalo da nose providnu ili oskudnu odeću i trebalo bi da izbegavaju neozbiljno ponašanje", navodi se.
 
Fotografije su izazvale bes na društvenim mrežama. Zbog kritika javnosti oglasile su se i lokalne vlasti potvrđujući da se na fotografijama na internetu prikazuje predavanje održano u školi prošlog aprila.
 
"Predavanje je uključivalo neke neprimerene izraze, što je izazvalo nerazumevanje", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je zavod za obrazovanje naredio školi da preispita svoja predavanja i poboljša obuku nastavnika.
 
Brojni incidenti tokom godina izazvali su slične kontroverze, posebno u svetlu pokreta #MeToo, koji je ostao otporan uprkos čestoj cenzuri.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet