Bezos stigao u Hrvatsku jahtom vrednom 500 miliona dolara

Multimilijarder Džef Bezos stigao je u Hrvatsku sa svojom superjahtom "Koru", čija je vrednost procenjena na 500 miliona dolara.

Jahta se trenutno nalazi kod Dubrovnika, tačnije kod Elafitskih ostrva, pokazuju podaci na stranicama koje prate kretanje najskupljih jahti sveta, prenosi Index.hr. Bezos je prethodno viđen u Grčkoj, a društvo mu pravi verenica Loren Sančez.

Jahta "Koru" koju je Bezos preuzeo ove godine dugačka je 127 metara, a ima i 76 metara dugo potporno plovilo, na kojem se nalazi i heliodrom. Može da primi 18 gostiju i zahteva posadu od čak 40 ljudi. Vredi pola milijarde dolara, a za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos će morati da izdvoji oko 25 miliona dolara.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, kod Šišana je viđena njegova jahta "Abeona", koja je prateće plovilo za superjahtu "Koru", a služi i kao nosač njegovog privatnog helikoptera.
 
Pri Hrvatske, Bezos je plovio Grčkom i Italijom, a pre nekoliko dana s njima je viđena i glumica Demi Mur.
 
Jahta "Koru" dugačka je 127 metara i može da primi 18 gostiju i posadu od čak 40 ljudi. 

Inicijalno je građena u Roterdamu, a problem je nastao jer je brod bio previsok pa je zamalo oštetio istorijski most Koningshaven. Koru ima jarbole duge do 29 metara visine, što je onemogućavalo prolaz mostom, a građani Roterdama bili su toliko besni zbog nje da su pretili da će gađati brod jajima ako on zbog svog prolaska uništi most. Nakon toga brod je tokom noći premešten, a jarboli su uklonjeni.

  • Nista novo.

    19.08.2023 20:39
    Svjetski jet set u HR.
  • Milan

    17.08.2023 11:33
    CO2
    Nadam se da je jahta na obnovljive izvore energije, recimo vetar ili pedale, jer tolika jahta na fosilna goriva poprilično zagađuje...
  • Kritikopulos Z'glavk

    17.08.2023 08:44
    'Личи' на нашу 'јахту', само је
    нешто мало мање веће и скупље !
    (Kritikopulos Z'glavkos & Jorgos Papajorgos).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.