Trećina Amerikanaca podržava ekonomski program Bajdena, mnogi smatraju da svoj posao "jedva obavlja"

Svega 36 odsto američkih građana podržava ekonomski program administracije koju predvodi predsednik Džozef Bajden.
Trećina Amerikanaca podržava ekonomski program Bajdena, mnogi smatraju da svoj posao "jedva obavlja"
Foto: Beta/AP
Manje od 42 odsto Amerikanaca odobrava njegov dosadašnji učinak, pokazala je anketa Asošiejted presa (AP) i američkog Centra za istraživanje javnih poslova.

To što stopa nezaposlenosti u SAD trenutno iznosi 3,5 odsto, a godišnja inflacija 3,2 odsto, nije dovoljno da Bajdenu obezbedi veću podršku uoči potencijalne izborne trke protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Ankete pokazuju da 65 odsto demokratskih glasača podržava ekonomsku politiku administracije, dok je njih 76 procenata zadovoljno načinom na koji se vodi zemlja.
 
Svega 24 odsto građana smatra da bi Bajden trebalo da bude kandidat na predstojećim predsedničkim izborima.
 
Prema rezultatima ankete, 23 procenta Amerikanaca ima potpuno poverenje u način na koji američki predsednik upravlja administracijom, 31 odsto ima izvesno poverenje, dok njih 45 odsto smatra da taj posao jedva obavlja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.