Milanović: Grci drže hrvatske navijače kao da smo u ratu, da mi onda skupimo sto Grka i razmenimo ih

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da se iza slučaja Dinamovih navijača, koji su gotovo dve nedelje pritvoreni u grčkim zatvorima, krije politička farsa i da hrvatska vlada tu ne može mnogo
On je istakao da treba sačekati da se vidi za šta će hrvatski navijači biti tačno terećeni.
"Ne mogu te bez pravne osnove držati lišenog slobode, jer to je jedan od temelja evropskog kontinentalnog prava. Oni su tamo skupili sve hrvatske navijače i strpali ih u zatvor", naveo je Milanović.
Dodao je da to vidi kao jednu "masovnu osvetu prema jednoj etnički obojenoj grupi".
 
"Kao što sam već rekao, u tih pet dana treba odvojiti žito od kukolja, nakon toga one koji su krivi - osuditi, a ostale pustiti kući uz nekakvu prekršajnu kaznu", naveo je hrvatski predsednik.
 
Naglasio je da je to politička farsa u kojoj Vlada mora da stvori utisak da je učinila sve što eventualno može, ali "da ne može mnogo".
 
Milanović je dodao da navijače tretiraju kao ratne zarobljenike i da se prema njima vrši kolektivna kazna.
 
"Onda neka ih tretiraju prema pravilima ratnog prava, pa ćemo skupiti sto Grka i razmeniti ljude", poručio je predsednik.
 
Nakon huliganskih nereda u Atini i sukoba navijača Dinama i AEK-a u kojima je 7. avgusta ubijen navijač atinskog kluba, u grčkim zatvorima su 102 hrvatska državljana. 
  • Velimir

    23.08.2023 14:26
    Huligani
    Milanoviću,ućuti ......
  • @

    23.08.2023 14:05
    @
    Ne branim Hrvate ali ako ćemo realno takvih navijača ima na svim utakmicama kako kod nas tako u svim državama.
  • Novi Sad

    23.08.2023 13:34
    hrvatska posla
    Hrvati se osilili u Grckoj, jer su navikli na slobodu divljanja u Srbiji. Grcku ne vodi zvalavac, te tamo postoji neka drzava i zakon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.