Još pet visokih zvaničnika policije smenjeno zbog propusta u vezi sa neredima u Atini

Grčka policija saopštila je da je smenjeno pet visokih oficira koji se smatraju odgovornim za incidente tokom sukoba navijača zagrebačkog Dinama i AEK-a 7. avgusta ispred stadiona AEK-a u Atini.
Još pet visokih zvaničnika policije smenjeno zbog propusta u vezi sa neredima u Atini
Foto: Beta/AP
Ovaj sukob je rezultirao ubistvom navijača atinskog kluba Mihalisa Kacurisa i povređivanjem drugih navijača.
Smene su usledile zbog propusta u organizaciji koji su rezultirali nesmetanim ulaskom hrvatskih navijača u Atinu i incidentima ispred stadiona AEK u Novoj Filadelfiji, u kojima je nastradao navijač atinskog kluba.
Kako se navodi u saopštenju policije, dva brigadna generala i tri direktora policije suspendovani su sa svojih funkcija do donošenja konačne odluke nadležnih disciplinskih organa.
 
Dodaje se da su dva pomoćnika načelnika Generalne policijske uprave Atike, Dimitris Davalos i Vasilis Kalambokis, uveče 7. avgusta bili zaduženi za operativno upravljanje slučajem od ulaska hrvatskih navijača u Atinu i odlaska na stadion AEK-a.
 
Istovremeno, odgovornost je pripisana dvojici direktora policije i jednom zameniku direktora zbog načina na koji su raspolagali informacijama za prelazak huligana preko njihovog područja i nepreduzimanja mera uprkos informacijama koje su imali. 
 
Prethodno je zbog ovog slučaja smenjeno sedam visokih policijskih službenika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.