Otkriveni detalji hapšenja muškaraca iz Srbije, povezanih sa Belivukom i Šarićem

Dva državljanina Srbije D.D. i D.J. uhapšeni su u zgradi Sarajevo Tauera, a po Interpolovoj poternici iz Srbije.
Otkriveni detalji hapšenja muškaraca iz Srbije, povezanih sa Belivukom i Šarićem
Foto: 021.rs
Muškarci su u trenutku hapšenja imali dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji sumnja da su počinili krivično delo krivotvorenje isprave, saopštio je MUP KS, a prenosi N1.

Uhapšeni su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Uprava policije nastavlja, u saradnji s drugim agencijama, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica", saopšteno je MUP-a.
 
D. J. se dovodi u vezu sa klanom Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem.
 
Bojan Hrvatin, svedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela, tokom svedočenja u martu ove godine izneo je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu.
 
Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i D.J. sa Karaburme, čiji je brat V.J. ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo.
 
Mediji u Srbiji su objavili u novembru prošle godine da je D. J. planirao i atentat na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Skaj poruke.
 
D. J. dovodi se u vezu sa vođom vračaraca Nikolom Vušovićem Džonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom. Dovodi se u vezu i sa Darkom Šarićem. 
 
Uhapšen je i D. D.
Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio u junu presudu Višeg suda i oslobodio D. D. optužbi za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog saradnika Luke Bojovića.
 
Ove osobe osim Srbije potražuju još neke države. Utvrđuje se šta su radili u Sarajevu i koga su planirali da likvidiraju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.