Belivuku se tresu ruke, Miljkoviću zuji u ušima "zbog postupanja suda": Nastavlja se suđenje klanu

Na današnjem ročištu u postupku protiv klana Veljka Belivuka ukupno devet okrivljenih je tražilo izuzeće svih svojih branilaca.
Belivuku se tresu ruke, Miljkoviću zuji u ušima "zbog postupanja suda": Nastavlja se suđenje klanu
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Belivukovom klanu sudi se ta sedam teških ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje oružja, piše N1.
Okrivljeni su tražili izuzeće svojih branilaca u ovom postupku, kako su naveli, ne zbog toga što su loše radili svoj posao, već zbog toga što trpe nezakonitosti u radu od strane sudskog veća u ovom postupku.
Okrivljeni su periodično otkazivali punomoćja svojim braniocima. Nakon što bi dva okrivljena otkazala punomoćja, a sudsko veće donelo odluku da se postupak u odnosu na njih razdvaja, ustala bi nova dva okrivljena koja bi isto zahtevala i tako redom svih devetoro tokom prvih sat i po ročišta.
 
Bez odbrane ostali su Dragan Mitrović, Senad Rešović, Aleksa Šejić, Aleksa Stošić, Marko Budimir, Vladimir Grek, Marko Andrić, Miloš Budimir i Dejan Tešić.
 
Među ovim optuženima, Aleksa Šejić i Aleksa Stošić, optuženi su za krivično delo otmice, a Aleksa Šejić i za krivično delo silovanje, a upravo svedok koji je danas trebalo da svedoči jeste svedok koji je prema navodima optužnice silovan u prostorijama na stadionu Partizan.
 
Drugooptuženi Marko Miljković tražio je izuzeće postupajućih tužioca Saše Ivanića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića ali i vrhovne tužiteljke Zagorke Dolovac.
 
Advokati Nikola Jerković i Dragan Malović, koji zastupaju nekoliko optuženih u ovom postupku, tražili su izuzeće predsednica sudskog veća Vinke Beraha Nikićević, ali i svih članova sudskog veća kao i predsednika Višeg suda u Beogradu ali predsednika Apelacionog suda. Tim zahtevima se pridružio i Marko Miljković.
 
Nakon što je sudsko veće donelo odluku da će razdvojiti postupak u odnosu na svih devet okrivljenih koji su otkazali punomoćja svim svojim advokatima i da odbacuje sve zahteve za izuzeća svih pomenutih tužioca i sudija nekoliko optuženih se javilo da im nije dobro i da traže da te pozove hitna pomoć i da ih pregleda odmah na licu mesta lekar.
 
U sudnicu je ušao drugo optuženi Marko Miljković i rekao:
 
"Treba mi doktor, zuji mi u ušima zbog ovakvog postupanja suda".
 
Na konstataciju predsednici sudskog veća da Mirković to govori uz osmeh i njeno pitanje da li može ipak da nastavi da prati suđenje, Miljković je odgovorio.
 
"Dobro, ja ako padnem ovde, obavestio sam sud da mi nije dobro", dodao je.
 
Nakon Miljkovića u sudnicu je ušao i Veljko Belivuk koji je takođe rekao da mu nije dobro.
 
"Suše mi se usta, trnu mi ruke, hoću i ja da dođe hitna pomoć i da me pregleda doktor", kazao je Belivuk.
Predsednica sudskog veća je upitala koliko još ima kandidata kojima nije dobro i na to je nekoliko optuženih podiglo ruke. 
 
Međutim, kako je reč od svima onima u odnosu na koje je već postupak razdvojen, predsednica sudskog veća je kazala da mogu oni mogu odmah da napuste sudnicu.
 
Inače ovakav scenario Veljko Belivuk je na samom početku ročišta i sam najavio. 
Rekao je da je poslao podnesak predsedniku Višeg suda u Beogradu u vezi sa nezakonitim postupanjem predsednice sudskog veća u ovom postupku i da nije nikakav precizan odgovor dobio od njega. Te je kazao i da će svi ljudi koji su optuženi i sedeu sudnici redom otkazivati punomoćja braniocima i da će se to desiti već danas.
  • zgađen

    19.09.2023 07:33
    Zamlaćivanje u toku
    Očigledno je da bolje glume od njihovog gazde.
  • Tja

    18.09.2023 21:39
    Mafijasi sprdaju drzavu jer znaju ko je vodi i na koji nacin. Samo kopiraju drzavu. Ona im je i dala odresene ruke.
  • Pravnik

    18.09.2023 21:10
    Naj student
    Tako će biti... OSLOBOĐENI ZBOG NEDOSTATKA DOKAZA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.