Vučić otkriva podatke koje ne bi smeo ni da zna: Na televiziji saopštio ženi da joj je muž ubijen

Ekskluzivne informacije iz važnih istraga, javnosti u Srbiji najčešće saopštava predsednik Aleksandar Vučić. Neretko uz iznošenje uznemirujućih detalja i najavljivanje događaja koji slede.
I sve to pre nego što su nadležne institucije kontaktirale porodice žrtava. Jedna od njih je Slavica Radovanović Ljepoja. Ona je na ročištu, održanom u utorak, rekla da je za smrt svog supruga saznala upravo od predsednika Srbije - tokom njegovog gostovanja u emisiji Hit tvit na televiziji Pink. Sagovornici N1 ukazuju da je time ugrožena nezavisnost tužilaštva, a informacije koje predsednik iznosi u javnost često ne bi trebalo ni da zna.
Milan Ljepoja je nestao sredinom decembra 2020. godine. Njega su pripadnici klana Veljka Belivuka namamili da iz Niša dođe u Beograd, nakon čega su ga odveli u kuću u Ritopeku gde su ga i ubili. To sve njegova supruga nije znala do februara naredne godine.
Tada je, kako je navela na sudu, od predsednika Aleksandra Vučića čula da je njen suprug ubijen. U 23 časa uveče joj je, kaže, izjavio saučešće preko nacionalne frekvencije rekavši da imaju njegov DNK. Narednog dana pozvala je Upravu kriminalističke policije.
 
"Pitala sam kakav je to način da ja saznajem da je moj suprug ubijen od predsednika koji meni izjavljuje saučešće u 11 uveče, a da meni niko ništa nije javio i pitala sam ih da li imaju DNK. Oni su mi rekli da nemaju nikakav DNK još uvek i da je to možda Vučić iz nekog razloga rekao u ovom trenutku. Oni su mi tada ostavili nadu da je moj suprug i dalje živ i ja sam još nekoliko meseci živela u toj nadi, a onda sam shvatila da nije", rekla je Slavica Radovanović Ljepoja.
 
Nije normalno da najviši državni zvaničnik, u ovom slučaju predsednik države, iznosi detalje iz istrage, najavljuje šta će se desiti, stavljajući tužilaštvo u drugi plan, ukazuje za N1 novinarka KRIK-a Milica Vojinović.
 
"To je pokazatelj da tužilaštvo nije nezavisno, suštinski, u onome što radi, u istragama. Da tu istragu praktično kontrolišu visoki zvaničnici, pre svega predsednik Aleksandar Vučić, koji se pokazao u toliko slučajeva do sada u ulozi tužioca", kaže ona.
 
"Aleksandar Vučić je na taj način ponovo dokazao da je uzurpirao sve institucije u ovoj državi, uzurpirao je i policiju, i tužilaštvo, i sudstvo", smatra advokat Nikola Lakić.
 
A neke od informacija koje iznosi ne bi trebalo kao predsednik ni da zna, ukazuje Lakić. Podseća da je, osim na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, fotografije i detalje iz istrage o zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka iznosio i na konferenciji za medije.
 
"Neke fotografije koje je Aleksandar Vučić pokazao, tog dana, kada je održao tu famoznu konferenciju i traumatizovao čitavo društvo, nikada se nisu našle u optužnici protiv Belivuka i Miljkovića. Tih fotografija nema. I onda se postavlja veoma bitno pitanje - odakle Aleksandru Vučiću te fotografije? I zašto ih tužilaštvo, ako su one realne, istinite i tačne, nije uvrstilo u dokaze i dokazni postupak", kaže Lakić.
"Ekskluzivne" informacije iz istraga nadležnih institucija predsednik iznosi kada su u pitanju svi veći slučajevi kriminala i korupcije, podseća Vojinović.
 
"Meni to jasno pokazuje da je on taj koji, na kraju, donosi glavnu odluku u svim tim slučajevima. Jer prosto je neverovatno da tužilaštvo čak ni ne reaguje kada se takve stvari dešavaju", rekla je Vojinović.
 
Umesto da se porodicama žrtava pristupa sa posebnom pažnjom, one se na ovaj način dodatno traumatizuju, ukazuju sagovonici N1. Iza svega, veruju, stoji namera vlasti da događaje prikaže na način koji joj odgovara.

Komentari 29

  • Mile

    06.09.2023 20:23
    Naravno čovek iskače iz frižidera iz, naših kreveta,uskače u naše živote,to se zove pokazivanje moći ,tako ga je Hil naučio i posavetovao kako da radi ,nesme ni malo da da mira građanim Srbije,građanim treba oduzeti pravo na život,oružije(to na kakav sraman način i za neke veveoma bola )omalovažiti sve ustanove koje se bave zaštitom države uzeti sve u ruke Nato-a ,i to znači samo jedno Srbija je okupirana zemlja,ove novce što deli to je potez Hila da bi se narod smirio,a Pink i dalje radi po starom i zatupljuje narod sa novim realitijem a u stvari je stari ..zadruga samo drugačije zapakovana,e to je Srbija žalosnooo !!!!
  • Toliko

    05.09.2023 07:19
    U Srbiji zemlji paradoksa obican covek je redovno kaznjen kada kaze istinu. Ali niko nije kaznjen za laz. Ispada da je AV jedini taj koji ima pravo da nesto kaze iako to nije njegovo pravo radi krseci zakon i procedure. Ali eto zivimo u takvom nakaradnom sistemu gde jedan diktator vedri i oblaci nad zivotima i sudbinama gradjana ove zemlje. Svojim postupcima vam pljuje u lice i pokazuje koliko ste nebitni, jadni i bedni. Koliku ima moc nad vasim zivotima i da mu se moze, a da pri tome nece odgovarati ni pred bogom, zakonom ni narodom. A da vi mali smrtnici ako kazete istinu i samo istinu zbog toga mozete da ostanete bez posla, da odete u zatvor, da vam uzmu kucu, stan, da vam uniste porodicu, da vas razore psihicki, materijalno,moralno itd. Eto tu smo gde smo i sada treba da se pokrijemo usima i da cutimo. Zato sto smo kao drustvo svi zajedno krivi zbog ovoga gde se nalazimo. I tako nam i treba zato sto nismo kadri da kazemo dosta. Necete na ulice necete ustanak protiv tiranije e onda tisina i trpite ovog zlikovca i njegov zlikovacki sistem da vas muci.
  • Zanovetalo

    04.09.2023 19:50
    Seseljeva BIA
    Je najaca obavestajna agencija koja ima agente u svim strukturama,a te podatke svakodnevno koristi Vucic kao njen suosnivac.Zato i nije cudo kako sve zna i kako je o svemu obavesten.Ta (Seseljeva) Sluza mu dostavlja podatke i o saradnicima i protivnicima, kojim ih on drzi u saci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.