Supruga Ljepoje na suđenju Belivukovom klanu: Za smrt muža saznala sam tokom Vučićevog gostovanja

Ispitivanjem Milorada Vukićevića, oca ubijenog Lazara Vukićevića, nastavljeno je suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubistava i brojna druga krivična dela.
Supruga Ljepoje na suđenju Belivukovom klanu: Za smrt muža saznala sam tokom Vučićevog gostovanja
Foto: 021.rs
Ispitivao ga je drugooptuženi Marko Miljković.
Kako prenosi N1, Milorad Vukićević ima status posebno osetljivog svedoka, s obzirom na to da je njegovog sina Lazara, prema navodima optužnice Tuzilaštva za organizovani kriminal, ubio klan Veljka Belivuka u kući u Ritopeku.
Miljković je upitao kako Vukićević zna da su on i Belivuk opasna grupa, na šta je svedok odgovorio da je mu je ceo grad govorio da su opasni.
 
"Pa i načelnica potrage, Crnogorka, časna žena, stresla se kad sam joj rekao da sumnjam da mi je vaša grupa otela sina. Rekla mi je, pa gde je našao baš sa tim gadovima podmuklim da se uhvati", odgovorio je Vukićević.
 
Milorad Vukićević je govorio i o susretu njegovog sina sa Belivukom i Miljkovićem 8. avgusta 2019. godine.
 
"To mi je rekao Lazarev drug, rekao mi je da je Lazar otišao u Pančevo da se vidi sa Markom Mljkovićem i Veljkom Belivukom da ih pita da li oni imaju neke veze sa bombom koja je bila podmetnuta ispod njegovog poršea. Oni su mu rekli da sa tim nemaju nikakve veze. Lazar je ostavio 400 evra da plati ručak i otišao", ispričao je Milorad Vukićević.
 
Zatim je Vukićević rekao sudskom veću da je posle hapšenja Belivukove grupe išao kod nekih majki optuženih, kako bi dobio informacije o svom detetu Lazaru Vukićeviću, prenosi N1.
 
"Išao sam kod neke Mire, neke Marine kojoj je baš prekjuče bio rođendan. Nisu htele da mi otvore vrata, a ja sam dolazio sa pićem i kafom u ruci", dodao je on, a Miljković je rekao da svedok aludira na njegovu majku, zbog čega mu je dobacio "u opasne si vode upao".
 
Zatim ga je Miljković pitao da li zna da je njegov sin imao naoružano obezbeđenje i zbog čega.
"Da, poznato mi je. On se bojao ove grupe Marka Miljkovića, ne i Belivuka jer njega ja i ne smatram odgovornim za smrt Lazara. Ovaj Miljković, on je dečko opasan manipulator. Lazar je menjao stanove svakih sedam dana. Plašio se, uzimao je stan na dan jer su ga stalno opservirali", odgovorio je Milorad Vukićević.
 
U nastavku ročišta kratko je svedočila i Milena Ljepoja, sestra ubijenog Milana Ljepoje, a nakon nje i Slavica Radovanović Ljepoja, udovica ubijenog Milana.
 
Slavica Radovanović Ljepoja rekla  je pred sudom da je nakon nekoliko dana od nestanka svog supruga to prijavila u policijskoj stanici u 29. novembra, ali da od tada od policije više nije imala nikakvih povratnih informacija o njemu.
 
"Posle nekoliko meseci sam na televiziji čula u emisiji Hit tvit od predsednika Aleksandra Vučića da je moj suprug ubijen i predsednik mi je izjavio saučešće i rekao je tad u 11 sati uveče da imaju njegov DNK", prenela je ona.
 
"Onda sam pozvala sutradan UKP i pitala kakav je to način da ja saznajem da je moj suprug ubijen od predsednika koji meni izjavljuje saučešće u 11 uveče, a da meni niko ništa nije javio i pitala sam ih da li imaju DNK. Oni su mi rekli da nemaju nikakav DNK i da je to možda Vučić iz nekog razloga rekao u ovom trenutku", ispričala je udovica Milana Ljepoje.
 
Na pitanja Marka Miljkovića za Slavicu Radovanović Ljepoju da li se njen suprug družio sa pripadnicima škaljarskog klana, da li je bio pripadnik škaljarskog klana, ona je odgovorila da su ona i njen suprug imali takav dogovor da ne pričaju o njegovim prijateljima, niti sa kim se on druži, kao ni o njegovim poslovima.
  • Pera

    30.08.2023 01:07
    A tito nije valjao??
    Kamenolom poslagati i dati minerima upaljac da spuste deo kamena a ne trositi pare ,struju,plate na ove!!!
  • Zemlja čudesa

    29.08.2023 20:39
    Realno...
    ...Belivuk i ekipa su pobili samo konkurenciju, iste takve krimose kao što su i oni sami. Tu štete i nema. Bilo bi mnogo interesantnije kada bi se sudija malo raspitao ko im je davao zaštitu, ali to se neće dogoditi u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija