Bajden: Razumem zašto ljude brinu moje godine

Džozef Bajden, najstariji američki predsednik u istoriji te zemlje, rekao je da razume fokus na njegove godine, ali da se kandidovao za reizbor jer Donald Tramp želi "da uništi" američku demokratiju.
Bajden: Razumem zašto ljude brinu moje godine
Foto: Beta/AP
Taj 80-godišnjak obično izbegava takva pitanja, ali se na svoje godine osvrnuo u Njujorku, rekavši da mu je iskustvo pomoglo da se nosi s krizama poput Ukrajine i kovida.
Čini se da su mnogi ljudi fokusirani na moje godine, rekao je Bajden. 
 
"Shvatam, verujte mi, razumem to više od ikoga", dodao je američki predsednik.
Demokrata je dodao da neće "pokleknuti" pred "diktatorima" i optužio Trampa, čiji je slogan "Make America Great Again", da je to učinio pred ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
 
Ankete pokazuju da su američki birači zabrinuti zbog Bajdenovih godina uoči verovatnog revanša sledeće godine protiv Trampa, kog je pobedio 2020.
 
Uticajni američki kolumnista Dejvid Ignejšs iz "Vašington posta" izazvao je pometnju kada je prošle nedelja pozvao Bajdena da se ne kandiduje, rekavši da Bajden rizikuje da potkopa svoje "najveće postignuće" kada je pobedio Trampa.
Bajden, koji ove nedelje prisustvuje Generalnoj skupštini UN-a u Njujorku, imao bi 86 godina na kraju drugog mandata, a njegovi republikanski protivnici nemilosrdno ciljaju na to.
 
Tramp, koji ima 77 godina, rekao je u intervjuu da Bajden "nije prestar", ali da je "nesposoban".
  • Mad Hatter

    19.09.2023 15:58
    zorana & milicica kakav je parizer danas? Jeste li dodali dosta majineza?
  • zorana

    19.09.2023 13:56
    bajden
    g Bajden vase dela govore ko ste i sta ste i koliko ste nesposobni da upravljate jednom velikom drzavom vasa demokratija je lazna nekrite se pod velom lazne demokratije vi ste osoba sa kojom drugi upravljaju i diktirajute sta ce te raditi rat u ukrajini je vase delo to je rat protiv velike i mocne rusije gubite i to
  • milicica

    19.09.2023 11:39
    ne brinu tvoje godine
    Vec nazalost tvoj nedostatak pameti i morao bi i sam odustati jer drugi donose odluke a to je pogubno po svet. Nije sramota u tim godinama biti pomalo izgubljen ali jeste ne priznati stvarnpst.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet