Bivši agent FBI priznao da je dobio 225.000 dolara od albanskog obaveštajca

Čarls Mekgonigal, bivši viši agent FBI, izjasnio se krivim po optužbi da je prikrio da je dobio 225.000 dolara u gotovini od bivšeg albanskog obaveštajnog oficira i potencijalnog poslovnog partnera.
Bivši agent FBI priznao da je dobio 225.000 dolara od albanskog obaveštajca
Foto: Pixabay
Mekgonigal, koji je vodio kontraobaveštajno odeljenje FBI u Njujorku pre penzionisanja 2018. godine, izjasnio se krivim po optužbi za prikrivanje materijalne činjenice.
On je priznao da je prikrio da je dobio 225.000 dolara u gotovini od bivšeg albanskog obaveštajnog oficira i potencijalnog poslovnog partnera.
Putovanja su bila osmišljena tako da pripreme teren za konsultantski posao koji su planirali da započnu kada Mekgonigal napusti FBI, rekao je sudiji bivši agent.
 
U kratkoj izjavi na sudu, Mekgonigal se izvinio FBI. "Ovo nije situacija u kojoj sam želeo da budem", rekao je Mekgonigal.
 
Za optužbu za prikrivanje može se dobiti najviše pet godina zatvora, ali će tužioci verovatno tražiti blažu kaznu u sklopu sporazuma o priznanju krivice.
Sve ostale optužbe protiv njega su odbačene, preneo je Rojters.
 
Mekgonigal je već priznao krivicu po optužbi za zaveru u posebnom saveznom slučaju na Menhetnu u vezi sa njegovim radom za ruskog oligarha Olega Deripasku, dok je Deripaska bio pod sankcijama SAD.

Teme

FBI
  • sasa

    23.09.2023 13:32
    Radi i za ruse
    Priznao covek i da je povezan i sa ruskim oligarsima. Sta cemo sad? Albanci i Rusi zajedno... Ovo je dokaz koliko smo plitki i suplji pa verujemo u kojekakve bajke...
  • Serafin

    23.09.2023 11:35
    Dolar
    Dobio sumu od 225.000 dolara da bi dobio iformaciju iz FBI kojom bi Edi Rama unistio opoziciju,nesto slicno kao sto rade Vucic,Orban,Erdogan..ali Edi Rama je sa izjavom " pa sta.." nastavio jer to nema veze sa njime ...to je Otvoreni balkan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet