Lavrov: Rat će biti rešen na bojnom polju ako Kijev i Zapad ostanu pri predloženom mirovnom planu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da mirovni plan koji je predložila Ukrajina "nisu realistični".
Lavrov: Rat će biti rešen na bojnom polju ako Kijev i Zapad ostanu pri predloženom mirovnom planu
Foto: Beta/AP

Dodao je da isto važi i za najnovije predloge Ujedinjenih nacija (UN) za oživljavanje sporazuma o izvozu ukrajinskih žitarica preko crnomorskih luka.

Lavrov je govorio nakon sedmice intenzivne globalne diplomatije na godišnjem okupljanju svetskih čelnika u sedištu UN u Njujorku, gde su Ukrajina i njeni zapadni saveznici nastojali da prikupe podršku Kijevu.

"To je potpuno neizvodivo. To nije moguće sprovesti. Nije realno i svi to razumeju, ali istovremeno kažu da je to jedina osnova za pregovore", rekao je Lavrov o mirovnom planu u 10 tačaka koji promoviše Kijev.
 
"Sukob će biti rešen na bojnom polju"
 
Rekao je da će sukob biti rešen na bojnom polju ako Kijev i njegovi zapadni saveznici ostanu pri tom stajalištu.
 
Lavrov je dodao da je Moskva napustila crnomorsku inicijativu za žito, jer obećanja data Rusiji – uključujući uklanjanje sankcija ruskoj banci i njeno ponovno povezivanje s globalnim sistemom SWIFT – nisu ispunjena.

Rekao je da posljednji predlozi UN za oživljavanje tog izvoznog koridora za ukrajinske poljoprivredne proizvode "jednostavno nisu realni".

  • Niš

    24.09.2023 16:06
    Putin Rusofili više nema rakete dovoljno ni za Ukrajinu a ne za celu Evropu. Putin će biti gladan, go i siromašan već za par godina i tako bar pola veka.
  • Ostoja

    24.09.2023 10:56
    Plan GTFO koji je predložila Ukrajina je realan i ostvarljiv.
  • Пеофесор

    24.09.2023 08:33
    Запад се заиграо и не зна како да се врати на предратно стање. Несретни Украинци никада више неће бити одржива држава већ протекторат Америке. А колика ће јој територија бити сам Бог зна.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet