VIDEO: Student pucao na univerzitetu u Roterdamu, među ubijenima i profesor

Najmanje dve osobe su ubijene u pucnjavama u Roterdamu, saopštila je policija.
Osumnjičeni za pucnjavu je student na univerzitetu Erazmus, u čijem se okviru nalazi i univerzitetska bolnica.
Za sada je poznato da su na dve lokacije ubijeni jedna žena (39), kao i univerzitetski profesor (42). Šef lokalne policije je dodao da je u pucnjavi teško ranjena i ćerka (14) ubijene žene.
Tužilac je na istoj konferenciji za medije rekao da su motivi napadača još uvek nepoznati.
 
Svetski mediji su ranije objavili da je u pucnjavi u univerzitetskoj bolnici i u jednoj kući ubijeno "više osoba", a da je napadač (32), obučen u maskirnu uniformu, uhapšen.
 
Dodaje se da je pucnjava izazvala masovnu paniku i da su studenti, pacijenti i zdravstveni radnici bežali iz medicinskog centra Erazmus u Roterdamu. Na jednom od snimaka na društvenim mrežama se čuju ljudi koji vrište nakon snažnog praska, a vidi se i da je u zgradi izbio požar.
 
Kasnije se pojavio snimak na kom se vidi policija koja hapsi čoveka nakon što su upali u zgradu kako bi proverili da li je napadač još uvek unutra.
 
Pucnjava u univerzitetskoj bolnici se dogodila ubrzo nakon pucnjave u obližnjoj kući, koju policija takođe proverava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.